16 C
Tuzla
26.05.2024.

Na nekoliko lokacija u Tuzli počela realizacija projekata putne infrastrukture

Na nekoliko lokacija na području Tuzle saobraćaj je otežan ili potpuno obustavljen. Razlog tome je realizacija projekata sanacije putne infrastrukture. Jedna od dionica na kojoj je od danas došlo do potpune obustave saobraćaja je u ulici Slavinovići, gdje se radi na sanaciji željeznog mosta preko rijeke Jale.

Radi se samo o zamjeni postojećih elemenata drvene obloge. Most će biti isti kao i u prethodnom periodu s tim da postoje planovi da se izvrši rekonstrukcija, odnosno izgradnja drugog mosta koji bi se prilagodio ovoj transvenzalnoj saobraćajnici”, kazao je za RTV Slon Nedžad Delić, šef Odjeljenja za izgradnju u Službi za komunalne poslove, izgradnju i poslove MZ Grada Tuzla.

Izvođenje radova trajat će deset do 15 dana u zavisnosti od vremenskih uslova, a finansijska vrijednost projekta je oko 15 hiljada KM. Iako su prvobitno i radovi na sanaciji putne infrastrukture u ulici Pavla Goranina u Kužićima bili najavljeni od danas, početak radova ipak je prolongiran za utorak.

Bilo je najavljeno za danas ali zbog poteškoća koje izvođač ima sa mehanizacijom, radovi počinju sutra ujutro. Mi ovog puta molimo na strpljenje, potrudit ćemo se da radove završimo što ranije, znam da su teške okolnosti i znamo da se teško odvija saobraćaj, mi nemamo puno alternativa ali situacija je takva, kakva jeste”, navodi Delić.

Početak radova odgođen je i u ulici Ibre Pašića, gdje je planirana sanacija puta koji od Džindić Mahale vodi do UKC –a Tuzla.

Radi se o lokaciji koja je izuzetno geološko-geomehanički osjetljiva, bojimo se padavina koje bi mogle loše uticati ako raskopamo i dignemo postojeću konstrukciju asfalta odnosno na lokacijama koje su planirane za sanaciju, tako da su ovi radovi odgođeni za najmanje deset do 15 dana”, istakao je Nedžad.

Grad Tuzla će zasigurno u novu godinu ući sa nekoliko novih dionica puta, što posebno raduje vozače. Prije 20 dana počela je i rekonstrukcija starog puta za Husino. Ova saobraćajnica jedna je od najfrekventnijih jer predstavlja ulaz i izlaz sa zapadne strane u grad, a sami radovi teku po predviđenom planu i programu.

Sanirali smo dobar dio predviđenih aktivnosti i završetak radova očekujemo do polovine decembra mjeseca”, rekao je Nedžad Delić, šef Odjeljenja za izgradnju u Službi za komunalne poslove, izgradnju i poslove MZ Grada Tuzla.

Iz Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzla apeluju građane da koriste alternativne putne pravce, te da poštuju saobraćajnu signalizaciju.

Vezane vijesti

TUZLA