-1 C
Tuzla
20.04.2024.

Na području općine Osmaci spriječeno krijumčarenje 12 migranata

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik i Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH, u suradnji sa službenicima Policijske uprave Kalesija Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona 16. septembra iza ponoći spriječili su krijumčarenje 12 osoba afroazijskog porijekla.

Krijumčarenje je otkriveno na području općine Osmaci, a vozač Golfa, kojeg su policijski službenici, uz svjetlosna i zvučna upozorenja, u više navrata pokušali zaustaviti, oglušio se o naredbe i pobjegao, izvijestila je u četvrtak Granična policija BiH.

Daljnjim radom na terenu, pronađena je još jedna grupa od 20 osoba afroazijskog porijekla, a koja se dovodi u vezu s prethodnom krijumčarenom grupom migranata.

Svi ilegalni migranti, ukupno njih 32, privedeni su u službene prostorije JGP Zvornik. Radi se o 22 muškarca, 3 žene i sedmero maloljetnih osoba koji dolaze iz Afganistana (12), Iraka (10), Sirije (6) i Irana (4).

Vozilo kojim su krijumčareni migranti je privremeno oduzeto, a o događaju je obaviješten tužitelj Tužiteljstva BiH, kao i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH. U tijeku je daljnji rad na tom slučaju i pronalasku počinitelja kaznenog djela, navode iz Granične policije BiH.

Vezane vijesti

TUZLA