31 C
Tuzla
18.07.2024.

Načelnik Kalesije potpisao ugovor o izvođenju radova na izgradnji vodovoda u Dedajićima

Načelnik Općine Kalesija Sead Džafić potpisao je ugovor sa direktorom JP “Vodovod i kanalizacija” Kalesija, Sabahudinom Sakićem o izvođenju radova na izgradnji primarne vodovodne mreže u naselju Dedajići u MZ Tojšići.

Vrijednost ugovora je 12.963 KM, a novac je obezbjeđen iz Budžeta Općine Kalesija.

Moja želja je da u mom mandatu svako domaćinstvo dobije vodu i činimo sve što je u našoj moći da to rješimo. Ovih dana završavamo vodu u Sprečama, počinjemo sa radovima u Petrovicama Gornjim, privešćemo kraju i vodosnabdijevanje Muratovića, dakle radimo za dobobit naših građana, rekao je načelnik Džafić.

U Dedajićima radovi bi trebali da počnu već sutra, a preko trideset domaćinstava dobit će vodu, ističe načelnik Džafić.

Prema riječima direktora JP “Vodovod i kanalizacija” Kalesija uporedo sa primarnom mrežom u Dedajićima će ići i sekundarna za koju su novac izdvojili građani.

On je pohvalio rad načelnika Džafića rekavši da njegovim potezima i izdvajanjima finansijskih sredstava za proširenje mreže Kalesija je po prvi put 2019.godine bila bez redukcije vode, a broj korisnika se znatno povećao u odnosu na raniji period.

Iako je rok za izvođenje radova 30 kalendarskih dana u JP “Vodovod i kanalizacija” smatraju da će sve biti zavšeno i ranije.

Vezane vijesti

TUZLA