10.5 C
Tuzla
24.02.2024.

Narod i Pravda traži da se otkrije ko je počinio napad na kuću vijećnika iz Kalesije

Napad na porodičnu kuću i porodicu vijećnika Naroda i Pravde u Općinskom vijeću Kalesija i novinara Admira Karića za svaku je osudu i mora biti hitno procesuiran, navodi se u saopćenju Naroda i Pravde, kojeg prenosimo u cjelosti:

Prema navodima medija nepoznata osoba ili više njih u noći 25. januara 2024. bacilo je molotovljev koktel na porodičnu kuću vijećnika Naroda i Pravde i novinara Admira Karića. Brzom intervencijom ukućana i vatrogasaca vatra je ugašena iako je na kući nastala materijalna šteta.

„Izražavamo punu podršku vijećniku Admiru Kariću. Radi se o mladoj osobi, aktivisti koji je svojim radom i zalaganjem već dugo prepoznat kao neko ko voli svoj grad i radi u njegovom najboljem interesu. Posebno smo ponosni što je Admir Karić od samih početaka dio Naroda i Pravde i što je u  svom političkom angažmanu prepoznat od svojih sugrađana kao hrabar, čestit i neustrašiv. Apelujemo na nadležne organe da hitno procesuiraju ovaj napad i jasno identifikuju izvršioce i eventualne nalogodavce“, navodi se u saopćenju Naroda i Pravde.

Iz Naroda i Pravde posebno zastrašujućim smatraju činjenicu da je molotovljev koktel bačen sa namjerom da se kuća zapali u noćnim satima dok je u kući boravila porodica Admira Karića, uključujući i dvoje male djece.

„Napad na živote, napad na porodicu i imetak mora biti sankcionisan. S obzirom da je u kući boravila cijela porodica ovdje se ne radi tek o bezazlenom napadu već o ugrožavanju života više osoba. Zahvalni smo nadležnim organima na brzoj reakciji i izlasku na teren, ali ćemo insistirati na identifikaciji napadača i eventualnih nalogodavaca. Također, tražimo od policijskih organa da Admiru Kariću i njegovoj porodici pruže maksimalnu podršku u narednom periodu kako bi vratili poljuljani osjećaj sigurnosti“, stoji u saopćenju.

Na kraju saopćenja iz Naroda i Pravde ističu kako duboko vjeruju da će Admir Karić ostati glas naroda i svojih kalesijaca koji neće biti ušutkan te mu u tom smislu daju svaku podršku.

Vezane vijesti

TUZLA