10.5 C
Tuzla
15.06.2024.

Naša stranka TK: Djeca zaslužuju jednak tretman vlasti bez obzira na starost njihovih roditelja

U povodu odluke Vlade TK da subvencionira boravak djece u vrtićima, odjel za odnose sa javnošću Naše stranke uputio je saopćenje koje prenosimo u cjelosti:

” Odluku Vlade TK da subvencionira boravak djece u vrtićima samo ako im roditelji imaju do 35 godina, u Našoj stranci smatraju diskriminatornom: “Ne sumnjamo u dobru namjeru Vlade kad želi da subvencionira boravak djece u predškolskim ustanovama. Međutim, bez obzira na dobru namjeru, odluka kojom Vlada to želi provesti je diskriminatorna jer se odnosi samo na djecu čiji roditelji imaju do 35 godina.

Tražimo da se provođenje ove odluke obustavi do otklanjanja njenog diskriminatornog dijela.

Smatramo nedopustivim da se roditelji stariji od 35 godina i njihova djeca izuzmu od mogućnosti apliciranja za sredstava ove namjene. Provedba ovog javnog poziva za nas je u tom smislu prvorazredni oblik diskriminacije i roditelja i djece. Iz tog razloga tražimo da se javni poziv hitno obustavi, odluka u tom dijelu hitno promijeni i odmah raspiše novi javni oglas po kojem će svi roditelji bez obzira na svoju starost imati jednako pravo aplicirati za ova sredstava.”- navedeno je u saopćenju.

 

Vezane vijesti

TUZLA