12.8 C
Tuzla
16.06.2024.

Nemanja Dragutinović je novi fudbaler Slobode

Dvadesetdvogodišnji Nemanja Dragutinović je novi fudbaler Fudbalskog kluba „Sloboda“. Sa Dragutinovićem je potpisan ugovor u trajanju od 18 mjeseci, odnosno do kraja takmičarske 2022./2023. sezone.

„Sretan sam zbog dolaska u Tuzlu i klub kao što je Fudbalski klub „Sloboda“. Pripala mi je čast što je stručni štab na čelu sa šefom Žižovićem izabrao mene. Velika je odgovornost braniti boje Slobode i ja ću se truditi da opravdam ukazano povjerenje kroz svaki trening i utakmicu. Želim da ostvarimo klupske ciljeve i vjerujem da ćemo to uspjeti sa armijom navijača koju ovaj klub ima iza sebe“, kazao je Dragutinović koji u Slobodu dolazi iz FK Radnički 1923 iz Kragujevca.

Nemanja Dragutinović je rođen 9. aprila 1999. godine u Zvorniku. Pokriva pozicije krilnog i centralnog napadača. Tokom svoje karijere je nastupao za Drinu iz Zvornika, Mladost DK, Novi Pazar i već pomenuti Radnički 1923 iz Kragujevca. U prošloj polusezoni srbijanske Super lige je nastupio u 13 utakmica. Upisao je jednu asistenciju. Jedan nastup je upisao u Kupu Srbije.

 

Vezane vijesti

TUZLA