12.8 C
Tuzla
01.10.2023.

Nova većina u OV Banovići zakazala za sutra sjednicu, oglasili se iz Općinskog odbora SDA

Nova većina u Općinskom vijeću Banovići, predvođena vijećnicima iz Pokreta demokratske akcije (PDA) za sutra je zakazala sjednicu ovog tijela.

Na svojoj Facebook stranici navode da je sjednicu moguće uživo pratiti sutra od 17 sati.Nakon ove informacije, saopćenjem su se oglasili iz Općinskog odbora SDA Banovići.

”Političkom ludilu u Banovićima izgleda nema kraja. Da neke osobe nikad tobe neće doći pokazuje dopis vijećnika Sifeta Ikanovića, samoprozvanog predsjedavajućeg Općinskog vijeća Banovići, koji je uputio vijećnicima u Vijeću, općinskom načelniku i nadležnim općinskim službama, o zakazivanju 3. (treće) vanredne sjednice OV Banovići za petak 04.08.2023. godine. Još jedna predstava za narodne mase u režiji PDA čiji je prevashodni cilj izluđivanje javnosti i skretanje pažnje sa stvarnog stanja u Općini. Ovo je nastavak pravnog nasilja nakon neuspjelog fizičkog”, navodeno je u saopćenju.

Dalje se navodi:”Valjda bi vijećnik Ikanović trebao znat da je jedino legalno izabrani predsjedavajući OV Banovići Robert Lapčević, a ne „on“ koji je izabran na nezakonito održanoj i nelegalnoj sjednici, odnosno okruglom stolu 14 vijećnika. Isto tako trebao bi znat da prema Poslovniku o radu Općinskog vijeća Banovići, članu 59., sjednice saziva predsjedavajući Vijeća ili zamjenik predsjedavajućeg. Predsjedavajući Lapčević sazvao je redovnu sjednicu za 11.08.2023. godine i na njoj bi se trebala razmatrati inicijativa 14 vijećnika o opozivu općinskog načelnika.

Najava još jednog okruglom stola na kome će se, pretpostavljamo, ponovo iznositi gnusne laži i uvrede na račun načelnika općine Banovići dr. Bege Gutića i općinske vlasti, nije ništa drugo nego pokušaj pravdanja kod svojih istomišljenika za neuspjeh u ostvarivanju planiranih ciljeva – nasilnog ulaska u zgradu Općine i nezakonitog pokušaja zakazivanja referenduma o opozivu općinskog načelnika. Svjesni činjenice da u subotu 05.08.2023. godine ne mogu sprovesti referendum, na zakazanom okruglom stolu vjerovatno će pokušat tražit pravdanje za to. Gospodo, ne želimo i nećemo sudjelovati u vašim nezakonitim i nelegalnim radnjama. Vi imate potpunu slobodu da se okupljate i lažete, jer samo to i znate. Ne zaboravite: „U laži su kratke noge“!

Ovom prilikom pozivamo Šuhru Ajšić, predsjednicu Organizacije porodica šehida i poginulih boraca općine Banovići, da javno osudi fizički napad na člana šehidske porodice Sifetu Kudumović koja je brutalno pretučena od strane Sifeta Ikanovića. Da li šutnja predsjednice Ajšić dokazuje ono što svi u Banovićima znaju da je ovo Udruženje pod direktnim uticajem PDA, odnosno njenog muža Šefkije Levića visokopozicioniranog člana PDA”. navodi se u saopćenju.

 

Vezane vijesti

POSLJEDNJE DODANO