12.8 C
Tuzla
24.05.2024.

Novi Dukatov proizvod kojeg morate probati – gusti jogurt

Kremast, a lagan; bogat ukusom, blag, ali ima stav…

Jednom rječju: senzacionalan!

 Gusti jogurt – novi proizvod kojeg morate probati

Široku lepezu kvalitetnih Dukatovih proizvoda obogatila je još jedna mliječna delikatesa – gusti jogurt. Ovaj proizvod nastaje od najkvalitetnijeg mlijeka s domaćih pašnjaka, poštujući domaću recepturu koja osigurava dodatnu punoću ukusa, a novi redizajnirani izgled osigurava veću zaigranost, svježinu i Dukat kvalitetu koju kupci prepoznaju i vole. Izuzetno bogate i kremaste teksture, blago kiselog ukusa ovaj je napitak savršen izbor i kao prilog tradicionalnim specijalitetima i kao kompletan i zdrav međuobrok (posebno ukoliko se upotpuni medom, voćem i orašastim plodovima). Jedno je sigurno – kada ga jednom probate, gusti će jogurt postati namirnica bez koje će biti nezamislivo uživati u tradicionalnim specijalitetima poput musake ili sarmica od zelja, ali i ćevapima i raznim pitama.

Jogurt je generalno jedna od najzdravijih mliječnih namirnica

Jeste li znali da jogurt sadržava gotovo sve hranjive sastojke potrebne Vašem tijelu? Osim što sadrži velike količine kalcija (koji je veoma važan mineral za kosti i zube), sadrži i visoke koncentracije raznih vitamina i minerala kao što su vitamin B, fosfor, magnezij i kalij. Jogurt je također probiotik što znači da obiluje „dobrim bakterijama“ koje u crijevima igraju ključnu ulogu u zaštiti imuniteta, dakle zaštiti zdravlja. Budući da sadrži i proteine, dokazano je da redovna konzumacija jogurta pomaže u regulaciji tjelesne težine. Osim zdravstvene, jogurt ima i važnu gastronomsku ulogu – nezamjenjiva je namirnica brojnih recepata, a zbog svog blagog i neutralnog ukusa  sjajno se slaže uz „teža“ jela kojima osigurava svježinu.

Najkvalitetniji proizvodi nastaju od najkvalitetnijeg domaćeg mlijeka

Tajna kvalitete Dukat proizvoda je kombinacija tradicionalne recepture uz moderne iskorake te obrade domaće sirovine tj. mlijeka koje nastaje lokalno – na farmama diljem Bosne i Hercegovine. Svjestan nezamjenjivosti saradnje s lokalnim farmerima, Lactalis BH konstantno ulaže u saradnju i partnerski odnos sa sve većim brojem kooperanata. S ciljem konstantnog unapređenja mljekarske industrije, Mljekara Inmer (koja posluje u sklopu najveće mljekarske kompanije na svijetu, Lactalis grupe) svake godine otkupi preko 40 miliona litara mlijeka s domaćih farmi.  Osim putem otkupa, Inmer farmerima osigurava i repromaterijal i zajmove kojima im bitno olakšavaju poslovanje i egzistenciju u veoma kompleksnim pandemijskim uslovima te i dalje insistira na otkupu domaćeg mlijeka bez obzira na povoljniju cijenu koju nude vanjska tržišta. Domaća kvaliteta i visoki Dukatovi standardi obrade ključ su razvoja proizvoda koje kupci prepoznaju i cijene jer znaju – konzumiraju zdravo, ukusno i prirodno.

Inače, Lactalis Group danas je globalni lider u mliječnoj industriji, prisutan u svim kategorijama ovog biznisa na tržištu. Lactalis grupa zapošljava 80.000 zaposlenika u 94 zemlje. Robne marke Lactalis Group danas se prodaju u više od 160 zemalja širom svijeta, od kojih su najpoznatije robne marke Président, Galbani, Parmalat, Lactel, Dukat, Société, Seriously Strong, Salakis, Food Master, Lauki, Mama Luise. Kompanija Lactalis BH kao dio Lactalis Group danas se nalazi u samom vrhu mliječne industrije u BiH, a svoju stabilnu poziciju osigurava kontinuiranim ulaganjima u razvoj primarne proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda.

Promo članak

Vezane vijesti

TUZLA