12.8 C
Tuzla
16.06.2024.

Obezbjeđeni novogodišnji paketići za djecu u 27 ustanova i udruženja

Grad Tuzla je i ove godine, kao i prethodnih godina, obezbijedio novogodišnje dječije paketiće za učenike Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju u Tuzli i Centra za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora u Tuzli, za štićenike Doma za djecu bez roditeljskog staranja, djecu korisnike Narodne kuhinje, djecu iz porodica primalaca stalne novčane pomoći putem Centra za socijalni rad, djecu koja se nalaze na liječenju u Klinici za dječije bolesti, te članove udruženja koja okupljaju djecu sa smetnjama u razvoju, djecu sa zdravstvenim smetnjama i djecu socijalno osjetljivih kategorija.

Od prve godine, kada sam stupio na dužnost načelnika, sredstva koja su bila korištena za novogodišnje prijeme preusmjerio sam na nabavku novogodišnjih paketića za djecu kojima je potrebna posebna pažnja. Susreti sa djecom na prvomajskom druženju na Panonskim jezerima i na novogodišnjim priredbama su, mojim saradnicima i meni, uvijek davali dodatnu energiju i oplemenjivali nas posebnim emocijama. Nažalost, zbog opasnosti od širenja koronavirusa, ni ove godine nismo mogli organizovati posjete ustanovama i udruženjima, družiti se sa djecom. i uživati u njihovoj radosti. Ipak, moje misli su sa njima i želim im svima, prije svega, dobro zdravlje i puno ljubavi, radosti i igre u narednoj godini“, poruka je gradonačelnika Tuzle, Jasmina Imamovića svoj djeci, njihovim roditeljima i starateljima.

Grad Tuzla je ovih dana isporučio 2.000 novogodišnjih paketića za djecu u 27 ustanova i udruženja. Poštujući higijensko-epidemiološke mjere zaštite od epidemije koronavirusa, gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović ove godine nije organizovao posjetu i podjelu paketića djeci u ustanovama, organizacijama i udruženjima.

Vezane vijesti

TUZLA