12.8 C
Tuzla
24.05.2024.

Obrvan: Zasluženo smo na EP

Zasluženo smo se plasirali na Evropsko prvenstvo, rekao je Ivica Obrvan, selektor muške rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Njegovi puleni u posljednjem susretu kvalifikacija u nedjelju naveče su u Gracu poražena od Austrije rezultatom 23:27, ali su i pored toga izborili nastup na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj, kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe iz osam kvalifikacionih grupa.

“Zasluženo smo se plasirali, jer treću poziciju nam nije poklonio, splet rezultata koji su se poklopili, nego smo sami to ostvarili. Dva poraza od Njemačke minimalnom razlikom, pobjeda protiv Austrije sa šest i tu se stvorila naša pozicija na kojoj smo završili. Najbolja smo trećeplasirana selekcija. Još jednom čestitke igračima, svima u Savezu na ovom velikom uspjehu. Najvažnije i najteže se plasirati na neko veliko takmičenje i evo mi smo to uspjeli”, rekao je Ivica Obrvan.

Njegovi izabranici tako će se po drugi zaredom naći u žrijebu za Evropsko prvenstvo koji će biti obavljen 6. maja u Budimpešti.

Učešća na EP osigurale su reprezentacije Mađarska i Slovačka kao domaćini, Španija i Hrvatska kao finalisti prošlog EP, zatim Srbija, Francuska, Njemačka, Austrija, Rusija, Češka, Poljska, Island, Slovenija, Nizozemska, Norveška, Bjelorusija, Danska, Sjeverna Makedonija, Švedska, Crna Gora, BiH, Litvanija, Poljska i Ukrajina.

RTV Slon/ Nezavisne novine

Vezane vijesti

TUZLA