15 C
Tuzla
30.05.2024.

Od gradnje turističkog kapaciteta na Majevici svi mogu imati veliku korist

GO HDZ BiH Tuzla pozdravlja početak stvaranja uvjeta za znatno veće iskorištenje potencijala Majevice koja pruža povoljne uvjete za rekreativne sadržaje. U nekoliko navrata proteklih godina su vijećnici HDZ BiH podnosili inicijative i amandmane na proračun u kojima su isticali značaj takve vrste ulaganja javnog novca i razvoja turističkih potencijala. Posebice je takva vrsta usluge potrebna u zimskim uvjetima kad je kvaliteta zraka u središtu grada iznimno loša.

U tu svrhu su dužnosnici HDZ BiH i nevladine udruge u suradnji sa institucijama Republike Hrvatske, Vlade Federacije BiH i grada Tuzla osigurali novce za izgradnju dionica puta prema naselju Drijenča u općini Čelić kao i u Mjesnoj zajednici Gornja Obodnica. Pozdravljamo i podržavamo nastavak asfaltiranja preostale makadamske dionice, sanacije prometnice Dokanj-Breške-Gornja Obodnica, izgradnju popratnih sadržaja, rekonstrukcija javnih objekata u G.Obodnici koji mogu poslužiti kao svojevrsni Dom za odmor. Posebice želimo naglasiti da bi time potaknuli proizvodnju i prodaju domaćih proizvoda, a takvih proizvođača ima na ovom prostoru i mogu ponuditi bogatu paletu domaćih radinosti.

Također postoje vrlo ambiciozne ideje i već se započelo s izgradnjom objekata koji će biti nova vrsta ponude u tom dijelu Tuzle. Svjedoci smo sve većeg broja naših stanovnika koji kroz pješačenje i druge rekreativne oblike brinu o svom zdravlju.

Zbog svega toga prirodne ljepote koje nudi Majevica treba još više i bolje iskoristiti i staviti u funkciju – navodi se u saopštenju GO HDZ BiH Tuzla

Vezane vijesti

TUZLA