11 C
Tuzla
23.02.2024.

Održana vanredna sjednica Vlade TK: Na pomolu rješenje za maturante O.Š. Doborovci?

Nakon što je u javnost dospijela vijest o maturantima osnovne škole Doborovci iz Gračanice kojima zbog smejne dirketora i neimenovanja novog nema ko potpisati svjedočanstva, te su propustili oba roka za upis u srednju školu danas je vanredno zasjedala Vlada TK

Vlada Tuzlanskog kantona na današnjoj vanrednoj sjednici utrdila je prijedlog Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju i uputila dokument u skupštinsku proceduru. Razlog donošenja Zakona je potreba hitnog djelovanja radi obezbjeđenja nesmetanog funkcionisanja škole u situaciji kada škola nema imenovanog direktora ili vršioca dužnosti direktora škole.

Vlada je također donijela Odluku kojom utvrđuje prijedlog Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i odgoju. Do izmjena u postojećem zakonu došlo je jer se ukazala potreba hitnog djelovanja radi obezbjeđenja nesmetanog funkcionisanja škole u situaciji kada škola nema imenovanog direktora ili vršioca dužnosti direktora škole. Dokument je proslijeđen u skupštinsku proceduru po hitnom postupku.

 

 

 

Vezane vijesti

TUZLA