17.8 C
Tuzla
21.05.2024.

OKK Sloboda dočekuje banjalučki Borac na otvaranju sezone Prvenstva BiH

Prvi dan vikenda rezervisan je za derbi utakmicu nove sezone Prvenstva Bosne i Hercegovine u košarci. Voljom žrijeba košarkaši Slobode ligašku sezonu počet će utakmicom protiv Borca u tuzlanskom Mejdanu.

Ciljevi Slobode su borba za sami vrh bez obzira na situaciju i na protivnike i okolnosti i to je ono što nas obavezuje prema klubu. Klub ponovo ima visoke ambicije i težnju da bude u samom vrhu”, kazao je Nedim Džemić, šef Stručnog štaba OKK Sloboda Tuzla.

Košarkaši Slobode protiv Borca igraju u kombinovanom sastavu jer u rosteru ne mogu računati na nekoliko povrijeđenih igrača, ali ipak ne kriju zadovoljstvo zbog početka takmičenja.

Kada je u pitanju roster mi smo prinuđeni da igramo u nekom kombinovanom sastavu zbog povrijeđenih Lelića i Alikadića i Jeftića koji se povremeno vraća i postoji mogućnost da igra u subotu. Pričamo o tri igrača iz prve petorke ili primarne rotacije. Prinuđeni smo da u sastavu bude par juniora iz razvojnog tima Slobode”, dodaje Džemić.

Zapravo, kombinovani sastav predstavlja veliki korak za mlade igrače Slobode koji će ove sezone nastupati u A1 ligi i na taj način sticati nova iskustva. Također, ovakav sastav mladih igrača OKK Sloboda nije imala u posljednjih deset godina stoga im je podrška u novoj sezoni veoma bitna.

Kažem da će i par njih morati da ponesu teret onaj koji inače nose oni igrači koji sutra neće biti u sastavu. Također bih pozvao na strpljenje sa mladim igračima kojima uprava kluba želi dati priliku za afirmaciju”, navodi Nedim.

Za Prvenstvo BiH u košarci je utvrđen sistem takmičenja koje će biti podijeljeno u dvije faze, a u prvoj će učestvovati 12 klubova. Kada je riječ o ulaznicama za utakmice OKK Sloboda u Mejdanu, sezonske ulaznice koje važe za sve domaće utakmice crveno-crnih do kraja sezone, uključujući utakmice kupa i playoff, mogu se preuzeti prostorijama kluba.

Ulaznice se mogu svakim radnim danom nabaviti u prostorijama kluba a naravno da će prodajna mjesta biti otvorena na ulazu Mjedana. Iskoristio bih priliku da pozovem simpatizere košarke u gradu da dođu da podrže našu ekipu”, rekao je Jasenko Elezović, član Uprave OKK Sloboda Tuzla.

Utakmica prvog kola Prvenstva BiH između OKK Sloboda i KK Borac na rasporedu je u subotu sa početkom od 19 sati u velikoj dvorani sportskog centra Mejdan. Treba reći, da iako se početak sezone iščekivao dugo, Omladinski košarkaški klub Sloboda nije gubio vrijeme te je kroz različite društveno-sportske aktivnosti, prijateljske utakmice i turnire bio aktivan tokom cijelog ljeta i posljednjih par mjeseci.

Vezane vijesti

TUZLA