10.5 C
Tuzla
18.04.2024.

Općina Kalesija i World Vision opremili i uredili Centar za razvoj djece i mladih

Načelnik Kalesije Sead Džafić danas je potpisao Memorandum o saradnji sa World Vison organizacijom koju zastupa Larisa Klepac, te sa predsjednicom Udruženja mladih „Trik“ Almirom Omić.

Ovaj Memorandum treba da omogući harmonizaciju napora i svrsishodnu saradnju između World Vison-a, Općine Kalesija i Udruženja mladih „Trik“, nudeći okvir za zajedničke akcije u domenu zaštite, razvoja i zagovaranja za prava djece i mladih u Bosni i Hercegovini.

Parneri potvrđuju spremnost i opredjeljuju se za saradnju u osiguranju rada i funkcionalnostu Centra za razvoj djece i mladih na području općine Kalesija.

Općina Kalesija i World Vison su za osnivanje Centra za razvoj djece i mladih koji je smješten u Sportskoj dvorani u Kalesiji uložili preko 90.000 KM.

Mi smo za uređenje Centra za razvoj djece i mladih uložili oko 40.000 KM, a svu opremu i namještaj je obezbjedio World Vison u iznosu od 50.000 KM, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Načelnik je kazao da će Centar u maju mjesecu biti otvoren i da će njim upravljati Udruženje mladih „Trik“ koje će imati obavezu da imenuje koordinatora Centra, ali i da brine o doniranoj opremi i općinskim prostorijama.

Predsjednica Udruženja mladih „Trik“ Almira Omić zahvalila se načelniku, ali i predstavnicima World Vison-a za sve što su učinili kako bi mladi dobili adekvatne prostorije za rad i organizovanje radionica, a sve sa ciljem pomoći mladim osobama u svim sferama života.

Mi smo tu da pomognemo mladim osobama da rade i da svoje ideje prezentuju široj javnosti, istakao je Džafić na kraju sastanka.

Vezane vijesti

TUZLA