26.7 C
Tuzla
21.05.2024.

Osim brojnih poplava na području TK, prijavljena i klizišta

Jaka kiša uzrokovala je rast vodostaja i izlijevanje iz korita svih lokalnih vodotoka i rijeka. Nekoliko kuća na području Tuzle odsječeno je od ostatka naselja zbog vode, a prijavljena su i nova klizišta na području Kladnja i Banovića.

PVJ Banovići je zaprimila više poziva za crpljenje vode iz objekata u naseljima Jezero i Ekonomija. U toku sutrašnjeg dana biće održana sjednica općinskog štaba civilne zaštite.

Na području općine Čelić rijeke su se povukle u svoja korita iako je situacija i dalje teška. Kiša još uvijek pada a u toku je sjednica općinskog štaba CZ Čelić.

Na terenu su službenici CZ Tuzla. U naselju Avdibašići jedna porodica je evakuisana, a poplavljeno je 6 kuća, okolna dvorišta i pomoćna zgrada. U naselju Donja Obodnica poplavljena su 4 dvorišta a voda je odnijela i bankinu. U naselju Donja Dragunja odsječeno je 6 kuća od ostatka naselja zbog vode.

Podvožnjaci kod magistralnog puta M4 i u Milerovoj ulici su pod vodom. PVJ je intervenisala na crpljenju vode iz 3 stambena objekta u naseljima Duboštica, Tehnika i u Lukavcu u gradu. Službenici CZ su na terenu.

PVJ Srebrenik je imao intervencije na crpljenju vode iz naselja Bjelave i Potpeć.

Reaktiviranje starog klizišta u naselju Stupari centar (Dubrava) prijeti dva stambena objekta. Službenici CZ su izašli na teren radi intervencije na klizištu. Prijavljeno je aktiviranje klizišta u Općini Banovići na lokalitetu Cerina Ravan.

Vezane vijesti

TUZLA