22.8 C
Tuzla
24.06.2024.

Osuđujuća presuda ze šestorku iz Kalesije: Terete se za proizvodnju i prodaju droge

Kantonalni sud Tuzla je u ponovljenom prvostepenom postupku po optužnici ovog Tužilaštva donio osuđujuću prvostepenu i  nepravosnažnu presudu za šest članova grupe koju je organizirao Admir Jusufović iz Kalesije  zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Admir Jusufović, kao organizator grupe koja se bavila  prodajom različitih narkotika,  je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od deset (10) godina i šest (6) mjeseci, dok je Demir Jusupović osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri (4) godine i  šest (6) mjeseci. Njima se uz pomenuto krivično djelo optužnicom na teret stavlja i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Ostalim članovima ove grupe, Aldinu Jusupoviću, Smilji Čančarević i Feridi Jusupović,  su izrečene kazne zatvora u trajanju od po jednu (1) godinu i jedan (1) mjesec, a ista kazna zatvora je ranije izrečena i  Almi Ćatibušić.

Podsjećamo, optužnicom ovog Tužilaštva se terete da je Admir Jusufović organizirao grupu unutar svoje porodice, u  kojoj su bili i pomenuti, te da je u periodu od jula 2017. godine do aprila 2018. godine od određenih osoba iz Sokoca, i na drugim lokacijama, nabavljao veće količine opojnih droga canabis (marihuana), heroin, kokain, amfetamin-speed i MDMA-extazy. Narkotike je predavao ostalim članovima, koji su imali različite uloge u grupi, te su drogu vagali, prepakivali i prodavali većem broju osoba na području Kalesije i drugih mjesta u Tuzlanskom kantonu.

Izvor: Tužilaštvo TK

Vezane vijesti

TUZLA