17.8 C
Tuzla
12.04.2024.

Paraplivači BiH osvojili tri medalje na Otvorenom prvenstvu Hrvatske

Paraplivači Bosne i Hercegovine osvojili su tri medalje i oborili osam ličnih rekorda na Otvorenom državnom prvenstvu Hrvatske “Croatia open 2021” u paraplivanju održanom u Splitu.

Iako im je odlukom kriznih štabova već nekoliko dana zabranjeno treniranje u BiH, jer su bazeni zatvoreni zbog najnovijih Covid mjera, najbolji paraplivači ipak su briljirali u izuzetno jakoj konkurenciji.

– Nakon četrnaest mjeseci bez velikih paraplivačkih takmičenja upriličeno je Otvoreno državno prvenstvo Hrvatske u paraplivanju. Uprkos brojnim poteškoćama, prije svega najnovijim kojim nam je zabranjen trenažni proces, u BiH se vraćamo s medaljama i dobrim rezultatima – kazao je selektor paraplivačke reprezentacije Bosne i Hercegovine i šef stručnog štaba Plivačkog kluba Spid Amel Kapo.

Izrazio je nadu da će najnoviji uspjeh biti dodatni razlog nadležnim da još jednom razmotre ranije odluke i dozvole im treniranje kao što to čine takmičari u svim ostalim sportovima u BiH.

Ukupno pet reprezentativaca BiH iz sarajevskog kluba imalo je devet startova. Najbolji rezultat ostvarili su Nermin Memić u disciplini 100 metara delfin i Ismail Zulfić na 200 metara leđno koji su osvojili srebrne medalje.

Ismial Barlov je na 200 metara leđno isplivao do bronze. Boje BiH i PK Spid branili su još Selma Purić na 100 metara prsno i Ajdin Karišik na 50 metara leđno, koji su bili šestoplasirani.

Prvenstvo je organizirao Hrvatski paraolimpijski komitet, Hrvatski paraplivački savez osoba sa invaliditetom i Plivački klub Cipal iz Splita, javlja Fena

Vezane vijesti

TUZLA