17.8 C
Tuzla
26.02.2024.

Plavo srce Bosnalijeka pomaže crveno srce malih heroja

U sklopu aktivnosti koje se provode povodom obilježavanja „Dana Bosnalijeka“, najveći domaći proizvođač lijekova i farmaceutskih proizvoda nastavio je saradnju sa Udruženjem „Srce za djecu oboljelu od raka“.

Ovaj put, Bosnalijek je naručio posebno dizajnirane torbe koje se proizvode pod okriljem Udruženja, a od čije prodaje se dijelom finansira i rad Roditeljske kuće.

Želja nas u Bosnalijeku je da, pored podrške Udruženju koje pomaže djeci i porodicama u najvećim životnim iskušenjima, osiguramo da se za njihov rad i aktivnosti dodatno čuje te tako omogući podrška i drugih kompanija i pojedinaca. Ove torbe ćemo stoga dijeliti našim poslovnim partnerima u BiH i drugim državama u kojima poslujemo, a takvih je sada 28 na tri kontinenta, sa porukom da podrže male heroje u njihovoj životnoj borbi kojima Udruženje pomaže”, rekao je direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović.

Fikret Kubat, direktor Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“, zahvalio se Bosnalijeku na nastavku saradnje te je naglasio kako Udruženje u sklopu svog Srce shopa nudi niz kvalitetnih i zanimljivih proizvoda, koji nastaju u vlastitoj proizvodnji.

Obzirom da je plavo srce simbol Dana Bosnalijeka, a crveno srce simbol Udruženja i Srce shopa, možemo reći da je naše crveno srce dobilo podršku od Bosnalijekovog plavog srca. Drago nam je da nastavljamo saradnju sa Bosnalijekom koji je pokazao da je istinski prijatelj Udruženja i na tome smo im jako zahvalni”, poručio je Kubat.

Predstavnici Bosnalijeka, tokom posjete Udruženju, upoznati su sa trenutnim aktivnostima koje se provode, s posebnim osvrtom na izgradnju nove Roditeljske kuće u Tuzli. Zajednički je naglašena potreba da se Roditeljskoj kući u Sarajevu, ali i budućoj u Tuzli, koja oboljeloj djeci i njihovim porodicama predstavlja drugi dom, osigura sistemski način finansiranja, kako njihov rad ne bi zavisio od dobre volje bilo koga.

Vezane vijesti

TUZLA