7.8 C
Tuzla
19.04.2024.

Počela Merhametova akcija ‘Iftar 2021’

Humanitarna organizacija „Merhamet“ MDD Regionalni odbor Tuzla u toku mjeseca ramazana realizira akciju „Iftar 2021.“ kojom se osiguravaju iftari za postače u stanju socijalne potrebe, korisnike Narodne kuhinje  „Imaret“ u Tuzli, kao i postače na području tuzlanske regije koji žive sami i zbog starosti nisu u mogućnosti pripremati obroke.

Njima se gotovi topli iftarski obroci, s predjelom, glavnim jelom, desertom, osvježenjem i voćem, dostavljaju na kućne adrese.

– U godinama prije pandemije mi smo organizirali kolektivne iftare za postače u stanju socijalne potrebe i povratnike u manji bh.entitet. Zbog ograničenja, kao i prošle godine, odlučili smo da ove obroke dostavljamo na kućne adrese u naseljima širom Tuzlanskog kantona i povratnicima – kaže direktorica RO “Merhameta” Tuzla Mensura Husanović.

Akcija se realizira zahvaljujući dobrovoljnim prilozima pojedinaca, firmi i drugih udruženja. U mjesecu kada se solidarnost sa nemoćnima i dobročinstvo preporučuju, u “Merhametu” opet računaju na podršku raznih donatora.

Zainteresirani mogu pomoći uplatama na račune, a više informacija o humanitarnoj akciji “Iftar 2021” može se naći na web stranici Merhameta.

Može se pomoći i donacijama u namirnicama za pripremu obroka, brašna za novootvorenu “Merhametovu” pekaru, te drugim vidovima podrške koja se može uručiti svakodnevno u prostorijama narodne kuhinje u objektu nekadašnjeg Expres restorana u Klosterskoj ulici broj 2 u  Tuzli, saopćeno je iz Merhameta.

RTV Slon/ Fena

Vezane vijesti

TUZLA