5 C
Tuzla
04.12.2022.

Počela sjednica Vlade FBiH: Na dnevnom redu nekoliko tačaka

Na današnjoj 339. sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, koja je počela u Sarajevu, prema usvojenom dnevnom redu, predviđeno je da Vlada, na prijedlog Federalnog ministarstva kulture i sporta, donese 62 odluke o dodjeli novčanih nagrada sportistkinjama i sportistima, njihovim trenerima te sportskim klubovima, za vrhunske rezultate ostvarene na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Također, između ostalog, planirano je da, na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, budu donesene i dvije odluke o odobravanju sredstava iz ovogodišnjeg Budžeta FBiH za uvezivanje radnog staža radnicima.

Na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija trebale bi se razmatrati i tri odluke o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju cestovne infrastrukture. Riječ je o brzoj cesti Prača – Goražde sa ciljem cestovnog povezivanja Sarajeva i Goražda, te dvije dionice autoceste na Koridoru Vc i to Mostar Sjever – Mostar Jug i  Mostar Jug – Tunel Kvanj.

Planirano je i izjašnjavanje o informaciji Interresorne radne grupe Vlade FBiH za izradu i provedbu Akcionog plana za prevenciju i borbu protiv terorizma u Federaciji.

 

POSLJEDNJE DODANO