-3 C
Tuzla
30.11.2023.

Podžić i Baza: RACVIAC omogućava međunarodnu saradnju na učvršćivanju stabilnosti

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić razgovaro je jučer sa direktorom Centra za sigurnosu saradnju (RACVIAC) albanskim pezioniranim generalom Jeronimom Bazom o značaju tog centra najavljujući daljnju podršku.

RACVIAC je međunarodni centar smješten kod Zagreba koji razvija regionalnu saradnju na polju kontrole naoružanja, edukacije i razmjene iskustava na području upravljanja sistemima sigurnosti i odbrane, kao i razvijanja metoda borbe protiv savremenih međunarodnih prijetnji.

Ministar Podžić je zahvalio Bazi na izvrsnoj saradnji Ministarstva odbrane BiH i RACVIAC-a te naglasio predanost Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH da nastavi podržavati rad tog centra na polju sve tri njegove misije.

– Bosni i Hercegovini od iznimne je važnosti stabilnost regije, kao i međunarodna saradnja kojom se ta stabilnosti učvršćava. RACVIAC omogućava upravo takvu međunarodnu saradnju te će uvijek imati našu podršku – kazao je ministar Podžić.

General Bazo zahvalio je ministru Podžiću na podršci te pohvalo učešće pripadnika Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH u aktivnostima RACVIAC-a.

RTV Slon/FENA

Vezane vijesti

TUZLA