14 C
Tuzla
19.04.2024.

Poljoprivredni proizvođači pozivaju se da predaju zahtjev za novčanu podršku za proljetnu sjetvu

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači (fizička i pravna lica i registrovani poljoprivredni obrti), sa prebivalištem odnosno poslovnim sjedištem na području grada Tuzle, koji su izvršili proljetnu sjetvu sljedećih kultura: silažnog i merkatilnog kukuruza, heljde, povrća (paradajz, paprika, krastavac, patlidžan, mrkva, cvekla, grah, luk bijeli, luk crveni, zelena salata, krompir i sl.), da mogu podnijeti zahtjev za ostvarivanje prava na novčanu podršku za proljetnu sjetvu u 2020. godini.

Zahtjev se podnosi na propisanom obrascu, a predaje se u Pisarnicu Grada Tuzle (Šalter sala), svakog radnog dana, u vremenu od 8,00 do 15,30 sati.  Zahtjev se može predati najkasnije do 14.08.2020. godine.

Uz zahtjev je potrebno priložiti sljedeću dokumentaciju:

Potvrdu o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava ili  Registar klijenata koju izdaje nadležna gradska služba za vođenje RPG i RK (pribavlja se po službenoj dužnosti)

Dokaz o kupljenom sjemenskom materijalu, mineralnom đubrivu i zaštitnim sredstvima, s tim da,pravna lica  kao dokaz dostavljaju poreznu fakturu sa fiskalnim računom i izvod iz banke o plaćanju porezne fakture, a fizička lica i obrti kao dokaz dostavljaju račun otpremnicu na kome je upisano ime i prezime kupca odnodno naziv obrta sa fiskalnim računom.

Uvjerenje o izmirenim poreznim obavezama za 2019. godinu, koje izdaje nadležna Porezna uprava,

Ovjerenu izjavu o zasnovanoj proizvodnji silažnog  i  merkantilnog kukuruza,  heljde, povrća (krompir, grah, paradajz, paprika, krastavac, patlidžan, mrkva,cvekla,luk bijeli, luk crveni, zelena salata i sl.),

Dokaz o izmirenim obavezama po osnovu ugovora o zakupu državnog poljoprivrednog zemljišta, za podnositelje koji su zakupci istog (pribavlja se po službenoj dužnosti od Ministarstva  poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona).

Dokumentaciju iz tačaka 2., 3. i 4. krajnji korisnici dostavljaju u originalu ili ovjerenoj kopiji.

Obrazac zahtjeva i izjava o zasnovanoj proizvodnji (redni broj 4.) mogu se preuzeti na info pultu u Pisarnici Grada Tuzle ili na sljedećim linkovima:

Obrazac zahtjeva za ostvarivanje prava na novčanu podršku za proljetnu sjetvu

Izjava o zasnovanoj proizvodnji

Važno: Zainteresirani podnositelji zahtjeva za ostvarivanje novčane podrške za proljetnu sjetvu u 2020. godini, koji nisu upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava (RPG) i Registar klijenata (RK), dužni su prije podnošenja zahtjeva izvršiti prijavu u RPG ili RK.

Maksimalan iznos novčane podrške za proljetnu sjetvu može se ostvariti u ukupnom iznosu od 1.000,00 KM po korisniku.

Sve potrebne informacije u vezi podnošenja zahtjeva mogu se dobiti putem kontakt telefona broj: 035/307-386 ili 035/307-380.

Vezane vijesti

TUZLA