18 C
Tuzla
13.06.2024.

Pomozite djeci iz SOS porodica da nastave školovanje

Djeca koja odrastaju u SOS Dječijim selima BiH sa početkom školske godine ponovo su suočena sa novim problemom- nedostakom opreme i uslova za praćenje nastave. Velike poteškoće imaju i djeca iz socijalno ugroženih porodica, kojima u Organizaciji pomažu kroz Program jačanja porodica, a kojima roditelji ni u redovnim okolnostima nisu u mogućnosti obezbijediti školski pribor.

„Sticajem okolnosti, školovanje je nažalost postalo jako skupa investicija, sveske i olovke zamijenili su tableti i laptopi, što će roditelji školaraca sigurno jako dobro razumjeti. Djeci bez roditeljskog staranja, kao i djeci iz socijalno ugroženih porodica neophodni su školski pribor i tableti kako bi kao i njihovi vršnjaci mogli pratiti nastavu. U pojedinim SOS porodicama odrasta čak šestoro djece različitog školskog uzrasta što je početkom školske nastave ponovo probudilo strepnju kod SOS roditelja, koji su ne tako davno bili suočeni sa izazovom online nastave“, poručuju iz SOS Dječijih sela BiH.

Kampanjom „Nastavi nastavu“ iz Organizacije SOS Dječija sela BiH pozivaju sve dobre ljude da svojim donacijama pomognu djeci bez roditeljskog staranja i djeci iz socijalno ugroženih porodica da nastave svoje školovanje. Također, žele podići svijest o važnosti obrazovanja i budućnosti djece koja zavisi upravo od pomoći šire zajednice.

„Uvijek smo se zalagali za kvalitetno obrazovanje za svako dijete, što nažalost, danas može biti uskraćeno mnogim mališanima. Mi vjerujemo da svako dijete treba imati jednaku šansu za bolju budućnost, a samo uz kvalitetno obrazovanje, mogu postati ravnopravni članovi zajednice.“, dodaju iz Organizacije.

Ukoliko želite biti dio kampanje „Nastavi nastavu“ i podržati školovanje djece, možete donirati online ili putem donatorskog žiro-računa kod Raiffeisen banke:

1610000000000011, uz obavezan unos poziva na broj 502021000-030000626-9.

SOS Dječija sela BiH brinu o 207 djece i mladih bez roditeljskog staranja, a direktnu pomoć kroz Program jačanja porodica pružaju i za 716 djece iz 272 porodice. Rad Organizacije možete podržati tokom cijele godine kroz donacije u novcu, proizvodima i uslugama, a za više informacija posjetite www.sos-ds.ba.

Djeca i dalje trebaju našu pomoć, zato ne dozvolite da se njihovo školovanje zaustavi i pridružite se kampanji #nastavinastavu.

Vezane vijesti

TUZLA