17.8 C
Tuzla
21.05.2024.

Požar u Srebreniku, jedna osoba smrtno stradala

U požaru koji se dogodio na objektu “Dom Smreka”d.o.o Srebrenik jedna osoba smrtno je stradala, potvrđeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

” Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici PS Srebrenik, dežurna ekipa SHMP Doma zdravlja Srebrenik i pripadnici PVJ Srebrenik, gdje je zatečeno povrijeđeno jedno lice, koje je prevezeno u prostorije SHMP Srebenik, ali je uslijed zadobivenih povreda na žalost preminulo. Smrt je potvrdio ljekar mrtvozornik Doma zdravlja Srebrenik a radi se o muškarcu N.K.(1973) iz Rapatnice”, navodi se u saopštenju policije.

U međuvremenu, oko 16,25 sati požar je lokalizovan. O događaju je takođe obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a na mjestu događaja nalaze se i istražitelji OKP PU Srebrenik.

” Uviđajem će rukovoditi dežurni tužilac, a on će također po nalogu i pod nadzorom tužioca izvršiti istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a i inspektor za ppz, kada se za to steknu uslovi”, ističu.

Zbog udisanja štetnih gasova prilikom intervencije, zbog povreda su se u SHMP Doma zdravlja Srebrenik javila četiri vatrogasca PVJ Srebrenik a nakon ukazivanja medicinske pomoći, dva su upućena na kućno liječenje a dva u JZU UKC Tuzla, Kliniku za plućne bolesti, navodi se u informaciji Uprave policije MUP-a TK.

Vezane vijesti

TUZLA