18 C
Tuzla
19.08.2022.

Pozorište mladih Tuzle: Promocija monografije i albuma „Trag“

Monografija „Mladi Tuzle – Mjesto sigurnog odrastanja“ prva je monografija nastala u čast 18 godina postojanja i rada Mladih Tuzle. Promocija monografije zakazana je za petak, 1.4.2022. godine u 20.00 sati na sceni Pozorišta mladih Tuzle u organizaciji Udruženja „Mladi Tuzle“ i Pozorišta mladih Tuzle uz podršku Srednje „Savremeno – umjetničke škole“ Tuzla. Autori monografije su Adnan Mujkić, Amila Beširović i Mirza Pinjić koji su na izradi iste radili prethodnu godinu. Monografija, kako sugeriše i naslov, obuhvata 18 godina Mladih Tuzle od samih početaka postojanja i rada do svih postignutih rezultata, priznanja i nagrada koje su obilježile protekli period. U monografiji su kontinuirano navedene sve aktivnosti nastale kao produkt dramskog i pedagoškog rada sa djecom i mladima sa ciljem oslobađanja kreativnog potencijala i primjene načela dramske pedagogije u radu. Riječ je o kvalitetnom prikazu izdanja Udruženja „Mladi Tuzle“ sa precizno dizajniranim omotom i grafički uređenim sadržajem. Monografija sadrži 420 stranica, podijeljena je u tri poglavlja, a bogata arhivska građa produkt je višegodišnjeg zalaganja Mladih Tuzle. Vrijedno je istaći i poglavlje „Rekli su o nama“ koje ističe partnerske odnose i dugogodišnju saradnju Mladih Tuzle sa eminentnim ličnostima iz javnog i kulturnog života, kako grada Tuzle, tako i cijele regije. Uz bogat tekstualni dio monografija sadrži i mnoštvo fotografija i ilustracija koje dokumentaristički prikazuju genezu postojanja i rada Pozorišta mladih Tuzle.

 

Urednički kolegij čine Adnan Mujkić i Senada Užičanin.

Istu noć će biti promovisan album songova iz pozorišnih predstava autorice Anele Huremović – Bošnjaković pod nazivom „Trag“. Producent albuma songova je Nermin Brković.

Promocija monografije i albuma „Trag“ je dio programa 18. Dana Mladih Tuzle koji se obilježavaju pod sloganom „Punoljetstvo ostvarenih snova“.

 

 

POSLJEDNJE DODANO