6 C
Tuzla
14.04.2024.

Priuštite djeci nezaboravni raspust – upišite ih na ljetnju STEM akademiju

Ljetna STEM akademija u Tuzli je edukacijsko-rekreativno-zabavni program za djecu uzrasta 8 do 14 godina. Predstavlja jedinstven spoj obrazovanja u najzanimljivijim STEM oblastima – robotici i programiranju, sa školom jahanja, školom mini golfa i zabavom u adrenalinskom parku.

Ljetna STEM akademija je podjednako namijenjena djeci koja nisu do sada pohađala naše standardne STEM programe, ali i sadašnjim i prijašnjim polaznicima STEM akademije u Tuzli, i realizira se prema posebno razvijenom STEM programu, u kombinaciji sa školom jahanja, školom mini golfa i zabavom u adrenalinskom parku.

Drugi ciklus Ljetne STEM akademije se relizuje u terminu 06.07.-17.07.2020. godine, zavisno od odabranog programa, a dodatne informacije i prijave su dostupne na: https://bit.ly/3c0OVaN 

Kreirali smo modularan program u kom odabirete i kombinujete module prema interesovanjima Vaše djece i odgovarajućem budžetu. Pružite svojoj djeci najbolji i najzabavniji raspust do sada, boravak u prirodi, druženje sa vršnjacima, sve ono što im je nedostajalo proteklih mjeseci.

Programi Ljetne STEM akademije:

  • Program 1: robotika + programiranje + škola jahanja + adrenalinski park (10 radnih dana – 50 časova)
  • Program 2: robotika + programiranje + škola jahanja + škola mini golfa (10 radnih dana – 40 časova)
  • Program 3: programiranje + škola jahanja (5 radnih dana – 20 časova)
  • Program 4: robotika + adrenalinski park (5 radnih dana – 30 časova)
  • Program 5: robotika + škola mini golfa (5 radnih dana – 20 časova)
  • Program 6: robotika + programiranje (10 radnih dana – 20 časova)
  • Program 7: robotika (5 radnih dana – 10 časova)
  • Program 8: programiranje (5 radnih dana – 10 časova)

 

O STEM akademiji

Program STEM akademije za djecu i mlade usmjeren je na razvoj logičkog razmišljanja, kreativnosti, kolaboracijskih, komunikacijskih i prezentacijskih vještina a kroz edukaciju u područjima programiranja, robotike, inženjerstva, elektronike, logike i dizajna, tehnologija u oblaku.

Sam pojam STEM dolazi iz engleskog jezika, to je akronim satkan od početnih slova četiri područja – Science (nauka), Technology (tehnologija), Engineering (inženjerstvo) i Mathematics (matematika).

Naša STEM djeca i mladi u okviru akademije uče se logici, istraživanju i promišljanju, programiranju, robotici, korištenju alata za obradu teksta, slike, zvuka i videa, upotrebi tehnologija u oblaku, sigurnoj i odgovornoj digitalnoj komunikaciji i kolaboraciji, kroz samostalan i timski rad. Naš sveobuhvatni obrazovni program STEM akademije usmjeren je ka razvoju znanja i kompetencija neophodnih svakom pojedincu u digitalnom dobu, uvodeći polaznike u svijet njihove budućnosti.

Finska poslovica kaže: „Pamtimo samo ono što smo naučili s radošću“. Ako imate dijete koje je zaigrano, željno istraživanja i želite mu obezbijediti znanja i kompetencije za snalaženje u digitalnom dobu – ovo je program za njega/nju. Ako imate dijete koje silno voli programiranje i robote – ovo je program za njega/nju, bez obzira da li već posjeduje ili ne određene digitalne vještine.

O školi jahanja

Školu jahanja realizujemo u saradnji sa Konjičkim klubom Vranac Tuzla, kroz treninge jahanja u kombinaciji sa teoretskim predavanjima, gdje ćemo djecu upoznati sa osnovama manevrisanja,  različitim tehnikama jahanja, jahačkom opreme, te osnovama o brizi i uzgoju konja.

 

O školi mini golfa

Školu mini golfa realizujemo u saradnji sa avanturističkim golf parkom „Eko GOLF park“ Tuzla, koji nudi dvije vrste avanturističkih golf igrališta, mini golf sa 18 polja i putting green igrališta sa 9 polja. Boravak u Eko golf parku je užitak zbog čistog zraka, prirodnog okruženja i raznovrsnosti biljne flore, a igranje na avanturističkim golf igralištima je opuštajući i izazovan doživljaj.

 

O adrenalinskom parku

Adrenalinsku zabavu u prirodnom okruženju realizujemo sa Adrenalinskim parkom Goldberg Tuzla, koji nudi zip line, samurajski most, viseći most, paukovu mrežu, sve uz asistenciju instruktora, te terene za basket, odbojku, bagminton. Svi koje vole izazove, ili s druge strane žele svladati strah od visine, pronaći će ovdje nešto za sebe.

PRIJAVA NA LJETNU STEM AKADEMIJU: https://bit.ly/3c0OVaN

Vezane vijesti

TUZLA