19 C
Tuzla
26.02.2024.

Progresivni blok: Mjesečni/sedmični sastanci građana sa predstavnicima Grada i Gradskog vijeća

Vijećnici Progresivnog bloka Tuzla su na posljednjih nekoliko sjednica Gradskog vijeća uputili niz inicijativa koje se odnose na uspostavljanje prakse sedmičnih i mjesečnih sastanaka zainteresovanih građana sa gradonačelnikom i vijećnicima u ovom gradu.

Vijećnica Selma Ćatibušić je kao inicijativu predložila obavezan susret gradonačelnika sa građankama i građanima Tuzle i to na sedmičnom nivou, izuzev vanrednih situacija. Vijećnica je i na šestoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla predložila da se ovo prihvati kao zaključak. Nažalost, to nije prihvaćeno od trenutne većine u Gradskom vijeću.

Ova praksa postoji u većini opština/gradova Bosne i Hercegovine i ranije je postojala u našem gradu. Ukidanjem ove prakse narušili su se principi demokratičnosti, otvorenosti i transparentnosti u radu Gradske uprave i Gradskog vijeća. Zbog toga je potrebno ponovo uspostaviti ovu praksu i vratiti nadu građanima da može bolje i da postoje pretpostavke za sveopšti progres. Progresivni blok će i dalje insistirati na ovoj inicijativi.

Vezane vijesti

TUZLA