26.7 C
Tuzla
20.07.2024.

Raspisan javni poziv za sufinansiranje projekata u oblasti sporta na području TK

Ministarstvo kulture, sporta i mladih TK, danas je raspisalo Javni poziv za sufinansiranje projekata/programa sportskih organizacija u oblasti tjelesne kulture i sporta za 2021. godinu. Svi zainteresirani od danas mogu predati svoje prijave za odabir korisnika sredstava utvrđenih u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2021. godinu. Ovim javnim pozivom bit će utvrđena raspodjela ukupno 555.000,00 KM, od čega je za neprofitne organizacije namijenjeno 530.000,00 KM, a za subvencije javnim preduzećima 25.000,00 KM.

Sredstva će se dodijeliti za realizaciju programa/projekata sportskih organizacija koji se odnose na sufinansiranje vrhunskog, kvalitetnog i sporta lica sa invaliditetom, sufinansiranje sportske rekreacije, sufinansiranje sportskog odgoja i obrazovanja, sufinansiranje zdravstvene zaštite sportista, sufinansiranje pružanja usluga korištenja objekata na ime trenažnog procesa u oblasti sporta i sufinansiranje organizacija sportskih manifestacija.

Pravo na dodjelu sredstava imaju sportske organizacije i druge pravne osobe koje se bave sportskom djelatnošću, a to su sportski klubovi (amaterski i profesionalni), sportska društva, školska sportska društva grada/općine i kantona, kantonalni i gradski/općinski sportski/granski savezi, udruženja stručnih osoba osposobljenih za rad u sportu, udruženja sportske rekreacije, javne ustanove koje pružaju usluge korištenja objekata na ime trenažnog procesa, javna preduzeća za proizvodnju, promet i usluge u oblasti sporta osnovana u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima, sportski klubovi lica sa invaliditetom (amaterski i profesionalni), sportska društva lica sa invaliditetom, kantonalni i gradski/općinski sportski/granski savezi lica sa invaliditetom i druga udruženja koja se prema svojim registrovanim djelatnostima bave sportom.

Vezane vijesti

TUZLA