2.8 C
Tuzla
30.11.2022.

Rukometaši Slobode sutra dočekuju ekipu Vogošće

Rukometni klub „Sloboda“ danas je održao press konferenciju pred sutrašnju utakmicu sa Rukometnim klubom „Vogošća“.

Utakmica šestog kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se sutra, 19. oktobra, u 17 sati. Na press konferenciji medijima su se obratili trener naše ekipe Siniša Markota i rukometaš Anes Bečić.

Na sutrašnji susret protiv ekipe Vogošće se najprije osvrnuo trener Markota.

Sutra nas očekuje utakmica protiv ekipe Vogošće, ekipe koja se trenutno nalazi u vrhu bosanskohercegovačkog rukometa. To je ekipa koja je jedina lani odnijela dva boda iz Mejdana, tako da nas čeka jedna jako, jako zahtjevna utakmica. Nažalost, naše nesreće sa ozljedama se i dalje nastavljaju, i dalje nismo u kompletnom sastavu. Međutim, ako se želimo boriti za sam vrh bosanskohercegovačkog rukometa, jednostavno više nemamo pravo na kiks. Nadam se da su igrači toga svjesni, da će skupiti glave i da će se sutra „bacati na glavu“. Budući da nismo u najboljem stanju, ovom prilikom bih pozvao publiku da dođe u što većem broju i da nam da podršku jer će nam njihova podrška sutra puno značiti. Ekipa Vogošća ima samo jedan poraz do sada, kao što znate igraju jedan jako lijep i atraktivan rukomet i bit će nam sutra veoma težak protivnik“.

Naposljetku, trener Siniša Markota je još jednom pozvao navijače da dođu podržati ekipu, ističući da je podrška navijača od velikog značaja u sutrašnjem susretu.

Mislim da sutra moramo stvarno pokazati igru kakva nas je krasila prošle sezone i nadam se da ćemo uz mnogobrojnu publiku doći do željenog cilja, a to je pobjeda“, zaključio je Markota.

Na predstojeću utakmicu Crveno-crnih osvrnuo se i Anes Bečić.

Mislim da je ekipa Vogošće puno kvalitetnija u odnosu na prošlu godinu. S obzirom na to da je prošle godine naš jedini poraz u Mejdanu bio od ekipe Vogošće, mislim da sutra u utakmicu moramo ući puno ozbiljnije i da moramo odigrati puno bolje nego u Ljubuškom. Nadam se da će svaki igrač, počevši od mene pa do najmlađeg i najstarijeg dati svoj maksimum, što na klupi bodreći nas, što na terenu i da ćemo zacrtani cilj, tojest pobjedu“, kazao je Bečić.

Još jednom napominjemo da se utakmica protiv ekipe Rukometnog kluba „Vogošća“ igra sutra u Mejdanu od 17 sati.

POSLJEDNJE DODANO