13.9 C
Tuzla
03.03.2024.

 Sadnjom cvijeća i uređenjem parka Doma penzionera obilježen Evropski dan parkova

Stotinu pedeset sadnica raznog cvijeća od danas ukrašava južnu stranu Doma penzionera Tuzla. Sadnice ukrasnog cvijeća posadili su predstavnici Udruženja Eko Zeleni, predstavnici Rudarsko-građevinsko-geološkog fakulteta Tuzla a povodom obilježavanja Evropskog dana parkova.

Zbog zabranjenih posjeta u Domu penzionera a sve zbog korona virusa, ovakve akcije su izuzetno važne za korisnike Doma.

 “Sredili smo voćnjak, jedan dio cvjećnjaka i zajedno sa Eko zelenim simbolično sadimo cvijeće na ovaj dan kako bismo upotpunili prostor da naši penzionrei imaju kvalitetan ugođaj za vrijeme ove korone”. istakao je Mirsad Bakalović, direktor Doma penzionera Tuzla

Iz Udruženja Eko zeleni TK ističu da će uređeni park poboljšati kvalitet življenja, emocionalno, socijalno i psihološko stanje korisnika Doma, ali da bi svi mi zajedno trebali posvetiti više pažnje prema prirodi jer je evidetntno da je fauna i flora prirode narušena.

 

“Sadnjom i ukrašavanjem zelenih površina mi doprinosimo i poboljšanju zdravlja naših stanovnika i poručuje da svi u ovom perodu posvetimo pažnju našim parkovima zelenim površinama i na taj način ćemo urediti estetsku kompontetnu našeg okoliša.”- naglasio je prof.dr. Muhamed Omerović, predsjednik Udruženja ”Eko zeleni” TK

 Ove sadnice cvijeća dodatno će uljepšati zelenu površinu Doma penzionera, a dolaskom ljepšeg vremena ovaj prostor će svakako biti oaza mira u kojem će korisnici Doma nastojati provoditi više slobodnog vremena na svježem zraku i suncu.

Vezane vijesti

TUZLA