10 C
Tuzla
24.02.2024.

Saopćenje za javnost BOSS stranke

BOSS stranka obratila se javnosti saopćenjem, kojeg u nastavku prenosimo u cijelosti:

 

“NA DANAŠNJI DAN 2021. GODINE: POLITIČKI MANIJACI VLADE KS (SDP, NAROD I PRAVDA I NAŠA STRANKA) DONIJELI SU ODLUKU O OBAVEZNOJ “ANTIKOVID” VAKCINACIJI UZ ASISTENCIJU POLICIJE I UVOĐENJU VTP MJERA U SVIM ZATVORENIM PROSTORIMA

Na današnji dan 2021. godine politički manijaci Vlade KS (SDP, Narod i pravda i Naša stranka) donijeli su odluku o obaveznoj “antikovid” vakcinaciji uz asistenciju policije i uvođenju VTP mjera u svim zatvorenim prostorima.

Podsjećamo da je Vlada Federacije BiH zbog krivične prijave advokata Mirnesa Ajanovića i BOSS-ove i prijetnje krivičnog procesuiranja 2.12.2021. povukla odluku od 18.11.2021. godine o uvođenju VTP mjera, da su proizvođači vakcina u uputama naznačili da lica sa težim hroničnim bolestima i brojna lica sa navedenim bolestima ne smiju primiti vakcinu, da je i Svjetska zdravstvena organizacija 24.11. 2021. godine morala priznati da se i vakcinisani mogu zaraziti i prenijeti virus, ali to nije spriječilo pomahnitalu zloglasnu Trojku da donesu odluku o obaveznoj vakcinaciji i VTP mjerama u svim zatvorenim prostorima.
Ova nehumana i po zdravlje i živote građana opasna odluka je povučena odmah nakon podnošenja krivičnih prijava predsjednika BOSS-a advokata Mirnesa Ajanovića protiv premijera Nermina Forte i predsjednika Naša stranka, Nermina Nikšića predsjednika SDP-a i Elmedina Konakovića predsjednika Narod i pravda.
Ustavni sud BiH je po apelacijama advokata Mirnesa Ajanovića u odnosu i na navedenu odluku presudio 23. 2. 2022. godine u Odluci AP 3932/21 da su vlade i krizni štabovi antikovid mjerama prekršili vladavinu prava, demokratske principe, pravni poredak i da su ozbiljno kršili ljudska prava.
Navedeni predstavnici političkih subjekata, koji su nagrađeni sa još više vlasti, uporno ne odgovaraju na zahtjeve advokata Mirnes Ajanovića, BOSS-a i Narodnog kriznog štaba BiH da se dostavi odgovor da li su brojne iznenadne smrti rezultat antikovid vakcinacije i kakvo je zdravstveno stanje vakcinisanih građana tokom antikovid terora vlasti.
Originalni link saopštenja za javnost od 6.1.2022. godine u prilogu:

https://www.facebook.com/BOSSBiH/posts/pfbid025t8vTgLEvwwhHTSwRsg4mbsMkvFQT4bn5rk3VhfW3pqXwEXLjX6yeW9hqvR8hJxrl?
6.1.2024. Muamer Dedić, Press BOSS-a

Prilog od 6.1.2022. godine:
OBAVEZA KRIVIČNOG PROCESUIRANJA VLADE KANTONA SARAJEVO ZBOG UVOĐENJA OBAVEZNE VAKCINACIJE STARIJIH OD 60 GODINA, ZDRAVSTVENOG KADRA I UVOĐENJU VTP MJERA U SVIM ZATVORENIM PROSTORIMA
Protiv premijera Edina Forte, ministra Harisa Vranića i ostalih članova Vlade Kantona Sarajevo i Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS, sutra će biti podnesena krivična prijava Federalnom tužilaštvu zbog izvršenja više krivičnih djela, a između ostalih i iz člana 177. Povreda ravnopravnosti čovjeka i građanina Krivičnog zakona Federacije BiH, a sve vezi sa kršenjem člana 2. i 4. Zakona o zabrani diskriminacije BiH, za šta je predviđena kazna zatvora od jedne godine do deset godina. Takođe će se tražiti djelovanje i ostalih državnih institucija, te tražiti i određivanje mjere pritvora, uključujući i lica koja budu postupala po protivustavnom i protivzakonitom Zaključku, zbog izvršenja krivičnog djela iz člana 166. stav 2. Ubistvo, a u vezi sa članom 28. Pokušaj KZ FBiH, za šta je predviđena minimalna kazna od deset godina ili dugotrajnog zatvora, istakao je advokat Mirnes Ajanović, predsjednik BOSS – Bosanske stranke.

Protivustavan i protivzakonit Zaključak Vlade Kantona Sarajevo kojim je danas uvedena obavezna vakcinacija zdravstvenog kadra i lica starijih od 60 godina obavezuje sve državne organe ali i sve građana na otpor protiv kršenja Ustava BiH i zakona, kako bi se spriječilo masovno stradanje građana a posebno osoba sa udruženim komorbiditetima u Kantonu Sarajevo, s obzirom da prema uputama proizvođača vakcina upravo takva lica su konktraindicirana za prijem vakcina.

Prijem vakcina kod starijih lica sa težim hroničnim oboljenjima i lica sa udruženim komorbiditetima, kao što su dijabetes, kardiovaskularne bolesti, hipertenzija i ostale teške hronične bolesti navedene u uputama proizvođača vakcina, mogu zbog kontraindiciranosti, odnosno zabrane prijema lijeka ili vakcine, rezultirati ugrožavanjem zdravstvenog stanja ili smrću.
Uvođenje i zloglasnih neefikasnih VTP pravila (vakcinisan/testiran/prebolio) u svim zatvorenim prostorima Kantona Sarajevo, u opštepoznatom stanju potvrđenom i od strane Svjetske zdravstvene organizacije da i vankcinisani mogu biti zaraženi i prenositi virus kao i nevakcinisani, rezultira brutalnom diskriminacijom građana Sarajeva i izvršenjem krivičnog djela iz člana 177. Krivičnog zakona FBiH, te će se pored krivičnog procesuiranja Nermina Forte i kao predsjednika Naše stranke, tražiti krivično procesuiranje Nermina Nikšića predsjednika SDP-a, Elmedina Konakovića predsjednika Naroda i pravde, kao i drugih odgovornih lica koja su zloupotrijebila vlast za masovno ugrožavanje života građana, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.
U prilogu link novih mjera u Kantonu Sarajevo: https://vlada.ks.gov.ba/…/nove-mjere-u-ks-skolske…
www.boss.ba | [email protected]
Saopštenje za javnost u povodu obaveze krivičnog procesuiranja Vlade Kantona Sarajevo zbog uvođenja obavezne vakcinacije starijih od 60 godina, zdravstvenog kadra i uvođenju VTP mjera u svim zatvorenim prostorima” – stoji u saopćenju BOSS stranke.

Vezane vijesti

TUZLA