12.6 C
Tuzla
02.10.2022.

Sindikat zdravstva TK: Odložen Generalni štrajk najavljen za sutra

Nezavisni strukovni sindkat radnika zaposlenih u zdravstvu TK odložio je Generalni štrajk radnika koji je bio najavljen za sutra. U povodu te odluke uputili su saopćenje koje prenosimo u cjelosti:

“Obavještavamo građane Tuzlanskog kantona da su radnici u zdravstvu, u interesu svojih pacijenata na svojim organima dana 18.09.2022.godine , donijeli Odluku o odlaganju početka Generalnog štrajka za narednih 10 dana.

Građani će u tom periodu imati zdravstvene usluge u punom kapacitetu , koje će pružati radnici u zdravstvu kako ne bi ispaštali oni koji plaćaju zdravstvenu zaštitu a nisu krivi za ovo stanje.

Vladu Tuzlanskog kantona pozivamo da do 21.09.2022.godine ( Srijeda ) dostavi stav Vlade Tuzlanskog kantona ( isključivo po zahtjevu sindikata broj:KS/1/22 od 11.05.2022.godine ) i istovremeno pozivamo Vladu TK-a da održimo sastanak istog dana u vrijeme i na mjestu koje Vlada TK-a odredi. Ovlašteni predstavnici sindikata su poznati , a od Vlade TK-a tražimo da imenuje kompentente predstavnike predvođene Premijerom TK-a.

U isto vrijeme pozivamo predstavnike Vlade TK-a da se napravi televizijsko sučeljavanje predstavnika Vlade TK-a i predstavnika sindikata , s obzirom na različite stavove i različito iznošenje činjeničnog stanja koje se u posljednje dane plasira u medijima.

Radnici zaposleni u zdravstvu će svoja prava ukoliko ne dođe do dogovora ostvariti sindikalnom borbom ne isljučujući ni Generalni štrajk najavljen za 29.09.2022.godine.” navodi se u saopćenju.

POSLJEDNJE DODANO