22.8 C
Tuzla
24.06.2024.

Sjajan vikend za STK Kreka iz Tuzle

 U Subotu 29.01.2022 godine u Ilijašu odigrano je Državno prvenstvo BiH za kadete/kadetkinje (u15) gdje je STK Kreka Tuzla imala predstavnike u obje kategorije. Ekipa kadetkinja u sastavu Đulović Nađe Đulović i Lane Lovrić odigrale  su fantastično turnir te osvojile drugo mjesto i srebrnu medalju.

Ekipa kadeta u sastavu Azur Hanić, Adi Muratović  i Amar Jaganjac ostvarili su fantastičan rezultat osvojili su treće mjesto i bronzanu medalju.

U nedelju 30.01.2022.godine u Sarajevu odigrano je Državno prvenstvo BiH za mlađe kadete/ kadetkinje (u13) i juniore/juniorke (u19).

Za Juniore su nastupili Amar Isabegović, Kerim Fazlić, Azur Hanić, Adi Muratović. Koji su odigrali turnir na visokom nivo ali za zlato su zaustavljeni od STK Aladža te osvojili drugo mjesto i srebrnu medalju. Za Juniorke su nastupili Ema Lovrić, Nađa Đulović, Tajra Redžepagić , Lana Lovrić. Bile su najmlađa ekipa na turniru ali to ih nije spriječilo da osvoje bronzanu medalju. Za Mlađe kadete su nastupili Adi Muratović i Ervin Fazlić  odigrali su dobar turnir ali falilo je malo više sreće da se napravi zapaženiji rezultat. Za šampionke u kategoriji mlađih kadetkinja su nastupile Nađa Đulović, Lana Lovrić, Tajra Redžepagić. Naše igračice su bile sjajne i u finalu turnira savladale Stk Spin 2012 iz Sarajeva i tako postale Državne šampionke i podigle pehar za prvaka.

Vezane vijesti

TUZLA