13.9 C
Tuzla
22.05.2024.

Skupština TK danas o situaciji u vezi s pandemijom koronavirusa

Skupština Tuzlanskog kantona danas će razmatrati Informaciju o aktuelnoj situaciji u vezi sa pandemijom koronavirusa na području Tuzlanskog kantona.

Bit će razmatran i Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o naučnoistraživačkom radu, Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju, te Zakona o srednjem obrazovanju i odgoju.

Na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u TK.

Također, zastupnici će se izjašnjavati i o izmjenama i dopunama Prostornog plana za područje TK 2005.-2025, te o Strategiji razvoja TK za period 2021-2027. godina.

Na dnevnom redu je i dopuna odluke o preuzimanju osnivačkih prava nad Javnom zdravstvenom ustanovom Opća bolnica “Dr. Mustafa Beganović“, Gračanica.

Bit će razmatrani i izvještaji o radu i finansijskom poslovanju Javne ustanove Zaštićeni pejzaž “Konjuh“ Banovići za 2020. godinu, Kantonalne uprave civilne zaštite, Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, javnih ustanova Odgojni centar TK, Direkcije regionalnih cesta TK, Zavod za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog i prirodnog nasljeđa, Muzej istočne Bosne Tuzla, Arhiv TK, te Javnog preduzeća “Međunarodni aerodrom Tuzla“ d.o.o.

Sjednica zakonodavnog tijela TK održava se u velikoj sali Bosanskog kulturnog centra TK.

RTV Slon/ Fena

Vezane vijesti

TUZLA