7.8 C
Tuzla
18.04.2024.

Sloboda odigrala neriješeno protiv Sarajeva

U trećoj prijateljskoj utakmici od početka priprema za jesenji dio takmičarske sezone 2020/2021 FK Sloboda je odigrala neriješeno u Trening centru Fudbalskog kluba “Sarajevo”. Konačan rezultat je bio 1 – 1.

Povela je Sloboda golom Saida Husejinovića u 30. minuti. On je efektno pogodio s vrha šesnaesterca, nakon što se izborio za prostor i oslobodio jednog čuvara. Sarajevo je do poravnanja stiglo u 92. minuti preko Dupovca.

“Utakmica koja nam je u ovom trenutku mnogo toga pokazala. Mi smo u procesu afirmacije mladih igrača i kroz treninge, mnogo smo posvećeni motivaciji i radu na podizanju samopouzdanja kod mladih igrača. Naravno posvećeni smo i zajedništvu koje je veoma bitno jer iskusniji igrači koji se nalaze u našoj ekipi su svjesni i željni napretka kako ekipnog tako i individualnog. Već sutra je novi trening na kome ćemo sigurno razgovati i naći put kako bi naša ekipa napredovala i spremna dočekala početak prvenstva”, kazao je nakon utakmice šef stručnog štaba, Gradimir Crnogorac.

U prvom poluvremenu nastupili su: Golubović, Beganović, Devedžić, Uzelac, Tomašević, Kadrić, Herić, Predragović, Maksimović, Mujagić i Husejinović.
U drugom poluvremenu su priliku dobili:

Počelo je drugo poluvrijeme u kojem će priliku za igru dobiti: Hadžibeganović, Salihović, Mujkić, Kurtalić, Mehmedović, Žerič, Ristić Hasukić, Husić.

Vezane vijesti

TUZLA