22 C
Tuzla
04.07.2022.

Slobodin prvi poraz u pripremnom dijelu sezone

Fudbakski   klub   „Sloboda“   poražen   je   u   prijateljskoj   utakmici   protiv   Nogometnog kluba „Slaven Belupo“ rezultatom 5:0 (3:0).

U okviru pripremnog dijela za novu sezonu  odigrana je utakmica između  NK Slaven Belupo i FK Sloboda. U Velikoj utakmica je završena rezultatom 5:0 u korist domaćina.

Na samom početku meča, u dvanaestom minutu Slaven Belupo pogađa za vodstvo. 60 sekundi kasnije Mihail Caimacov daje gol za rezultat od 2:0. Slaven Belupo pogodio je još u 33’, 64’ i 67’ minutu, što je na kraju završilo rezultatom 5:0.

Na jučerašnjoj utakmici priliku da zaigraju imali su Kenan Delić, Savo Gazivoda i Luis Felipe Alves Ferreira. Kenan Delić koji je u ovom meču imao priliku da zaigra od prvog minuta dolazi iz Fudbalskog kluba „TOŠK“ Tešanj i igra na poziciji veznog igrača. Savo Gazivoda dolazi iz OFK „Petrovac“  i igra na poziciji desnog krila, dok Luis Felipe Alves Ferreira, koji je u Slobodu došao na probu iz brazilskog kluba Uberaba  igra na poziciji veznog igrača.

FK Sloboda: Bukvić S., Beganović H., Devedžić K., Osmić J., Buturović., Kapetanović T.,Delić K., Kurtalić A., Alić A., Maksimović S. (C),  Mehmedović E.

POSLJEDNJE DODANO