11 C
Tuzla
23.02.2024.

Smjenjeno rukovodstvo Međunarodnog aerodroma Tuzla održalo press konferenciju: Esed Mujačić najavljuje novu tužbu

Nakon odluke Vlade TK da smjeni direktora Međunarodnog aerodroma Tuzla, rukovodstvo MAT-a je održalo press konferenciju na kojoj su se oglasili povodom ove smjene.

Esed Mujačić, direktor MAT-a se osvrnuo na nekoliko tačaka iz saopštenja kojeg je sačinila Vlada TK, a sve tačke saopštenja je dematnovao.

“Uposleno je nekoliko radnika bez saglasnosti jer je bilo ugroženo poslovanje putnika, a ja kao direktor to nisam mogao dozvoliti. Potpisao sam ugovore sa četiri ili pet radnika jer od Ministarstva nisam dobio saglasnost iako sam pet puta slao zahtjev”- rekao je Esed Mujačić.

Pored toga, Mujačić je rekao da je apsurd porediti 2019. i 2020 godinu, jer aerodrom nije radio zbog korona virusa i da su u tom periodu na aerodrom slijetali i uzlijetali  samo humanitarni kargo letovi.

“Kada je riječ o povećanju plata, to sam uradio jer jedan radnik obavlja više poslova i na aerodromu sada nedostaje oko 40 radnika.” nastavio je Mujačić.

U svom obraćanju dotakao se i primanja pripravnika  u dobu pandemije, te navodi kako je u tom procesu uštedio oko 11 hiljada na mjesečnom nivou jer su pripravnici primljeni po pozivu Federalnog zavoda za zapošljavanje.

“Do 30. juna nikoga nisam zaposlio bez saglasnosti Vlade i Ministarstva” naveo je Mujačić, te je naglasio kako će tužiti Vladu Tuzlanskog kantona zbog nezakonitog smjenjivanja.

 

 

Vezane vijesti

TUZLA