23.9 C
Tuzla
27.05.2022.

Spahić: Pozivam navijače da dođu u što većem broju

Danas je održana press konferencija Fudbalskog kluba „Sloboda“, a medijima su se obratili šef Stručnog štaba Amir Spahić i fudbaler Abid Mujagić.

U prostorijama Fudbalskog kluba “Sloboda”, danas je održana press konferencija povodom domaće utakmice 25. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem fudbaleri Slobode dočekuju fudbalere Veleža.

Prilikom svog obraćanja medijima, Spahić je izjavio „Kao što znate u nedjelju nas očekuje jako teška i zahtjevna utakmica protiv ekipe koja je sigurno među tri ekipe u Bosni i Hercegovini, što je pokazala i plasmanom u finale Kupa. Mi nismo u mogućnosti sada nikome da prijetimo jer u posljednjih 18 utakmica pobijedili smo samo jednu utakmicu, imamo jako puno kadrovskih problema, imamo puno povrijeđenih igrača. Međutim, ovi igrači koji izađu ja se nadam da će odreagovati na pravi način i da će dati sve od sebe da pokušamo napraviti pravi rezultat, to jeste da pobijedimo. Najbitnije je da su igrači svjesni toga, da su svjesni situacije u kojoj se nalazimo i kao što sam rekao, nadam se da ćemo napokon pokušati da pobijedimo“.

Medijima se potom obratio i Abid Mujagić, „Što se tiče naše utakmice koja slijedi, svi smo svjesni situacije u kojoj se nalazimo i svjesni smo šta bi nam donijela i pobjeda i poraz u ovoj utakmici. Mislim da smo svi mi, igrači i stručni štab, spremni za ovu utakmicu iako imamo određenih problema u igračkom kadru. Znamo da moramo dati svoj maksimum, probati što bolje odigrati i osvojiti tri boda koja bi nam puno značila. Nakon toliko nepobijeđenih utakmica, sigurno imamo neki psihički pritisak i pritisak rezultata, tako da se svi nadamo da ćemo uspjeti pobijediti u nedjelju i da će naša igra krenuti na bolje i da ćemo opet početi osvajati bodove“.

Na novinarsko pitanje o važnosti podrške navijača, Spahić je rekao „Prije svega, i ja sam sam navijač Fudbalskog kluba „Sloboda“ i mogu istaći da kakve rezultate imamo u zadnje vrijeme, dobro iko i dolazi na utakmice. Još jednom bih pozvao navijače da dođu u što većem broju, da nas podrže. Sigurno niz od 18 utakmica i jedna pobjeda nije neko ohrabrenje, međutim, kao što sam rekao, nadam se da ćemo pokušati napuniti stadion i dati sve od sebe da pobijedimo“. Spahić se nada da će njegovi igrači pokazati borbu na terenu te da će to navijači prepoznati i dodatno ih ohrabriti.

Spahić ističe da u utakmici protiv Veleža neće moći računati na Josipa Balića i Haruna H. Beganovića, koji zbog povreda neće igrati do kraja prvenstva. Pored toga, problema sa povredom ima i Said Husejinović, a Dženis Beganović ima tri kartona.

Utakmica se igra u nedjelju u 17 sati na stadionu Tušanj. Cijena ulaznice je 1 KM, a za žene i djecu ulaz je besplatan.

POSLJEDNJE DODANO