5 C
Tuzla
02.10.2023.

Šta možemo očekivati od Bosne i Hercegovine na Europskom prvenstvu u rukometu?

Već nakon dva tjedna u 2022. godini krenut će Europsko prvenstvo u rukometu za muškarce. Ono će se igrati u Mađarskoj i Slovačkoj, a na njemu će nastupiti čak 24 reprezentacije. Među onima koje su izborile nastup nalazi se i Bosna i Hercegovina. Iako je plasman na ovo veliko natjecanje sam po sebi sjajan uspjeh, ljubitelji ovog sporta u zemlji voljeli bi vidjeti kako reprezentacija radi jedan korak više. Naravno, apsolutno je nerealno očekivati da bi BiH mogla postati europski prvak, ali ćemo unatoč tome pogledati što kladionice kao 22Bet kažu o tome tko je favorit za naslov i kako bi naša reprezentacija mogla završiti.

Glavni favoriti Danci

Već nekoliko uzastopnih natjecanja u rukometu Danska nosi titulu glavnog favorita. To će biti slučaj i ovoga puta, a u natjecanje će ova reprezentacija ući i kao aktualni svjetski prvak. Prema procjenama stručnjaka i kladionica, onima koji odigraju na to da će Danska osvojiti Europsko prvenstvo, iznos mogućeg dobitka će biti oko tri puta veći od uloga. To nam zapravo daje do znanja da se radi o jako velikim šansama da bi Danska mogla doći do titule.

Dansku u toj utrci za naslov prema procjenama prati Francuska. Francuska je aktualni olimpijski prvak i svima koji odigraju na ishod u kojem će Francuzi osvojiti naslov europskog prvaka, mogući dobitak će biti oko pet puta veći od uloga. Listu od tri najveća favorita će zaokružiti aktualni branitelj titule europskog prvaka, Španjolska. Upravo će Španjolska na natjecanju biti i jedan od protivnika Bosne i Hercegovine u prvom krugu.

Teška skupina za BiH

Kao što smo rekli, Bosna i Hercegovina će igrati u skupini s braniteljima naslova Španjolcima. Preostale dvije ekipe u skupini također su jako neugodne. Riječ je o aktualnim viceprvacima svijeta Šveđanima te Česima. Znajući da samo dvije najbolje ekipe iz skupine ostvaruju pravo na prolazak u drugi krug, jasno je da su već u startu kao glavni favoriti za to označene reprezentacije Španjolske i Švedske. No, kako će se kompletna situacija rasplesti i hoće li BiH na ovom Europskom prvenstvu biti uspješnija od svog zadnjeg nastupa iz 2020. godine kada je natjecanje završila bez bodova, ostaje nam vidjeti.

Među najvećim autsajderima

Ranije smo se osvrnuli na mišljenja stručnjaka i gledali kvote koje kladionice daju svakoj ekipi. Kada pogledamo koliko su šanse po kvotama dodijeljene Bosni i Hercegovini, vrlo brzo ćemo shvatiti da se nalazi među nekim od najvećih autsajdera prvenstva. Naime, kvota na to da će Bosna i Hercegovina osvojiti Europsko prvenstvo iznosi čak 400, što znači da će igrači koji to odigraju imati potencijalni dobitak koji je čak 400 puta veći od uloga. Već same šanse za to da će Bosna i Hercegovina izboriti drugi krug natjecanja po kvotama u nekim kladionicama poput Bet 365 djeluju izuzetno nerealno. Igrači koji odigraju na takav ishod na listiću će imati potencijalni dobitak koji je 15-ak puta veći od samog uloga.

Europsko prvenstvo na rasporedu je od 13. do 30. siječnja, a igrat će se na pet lokacija u Mađarskoj i Slovačkoj.

Vezane vijesti

POSLJEDNJE DODANO