10.5 C
Tuzla
01.03.2024.

Stanje na putevima – Pojačana frekvencija vozila u gradskim centrima

Prvi je dan vikenda, pa tokom jutra i prijepodneva očekujemo pojačanu frekvenciju vozila na izlazima iz gradskih zona. Vozače savjetujemo da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila. Na put krećite odmorni i ne zaboravite vezati sigurnosni pojas.

Zbog izvođenja međunarodne vježbe Oružanih snaga BiH i vojske SAD na vojnom poligonu Manjača, danas će u vremenu od 08 do 16 sati biti obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Banja Luka-Čađavica (dionica Kola-Stričići).  Organizator će u saradnji sa policijskim službenicima na licu mjesta omogućiti intervale propuštanja saobraćaja, a u vrijeme trajanja potpune obustave saobraćaj će se preusmjeriti na alternativni pravac Kola-Ledenice-Stričići.

Večeras od 22 sata najavljeni su radovi na petlji Vogošća, na izlaznom kraku za Vogošću i silaznom kraku prema naplatnom mjestu Sarajevo sjever (A-1).

Zbog radova u tunelu Čaklovići (Tuzla-Kalesija) saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Doboj-Rudanka, Ustikolina-Goražde (mostovi Ustikolina i Mravinjac), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Vezane vijesti

TUZLA