9 C
Tuzla
21.04.2024.

Stranka za BiH održala tribinu u Lukavcu, poručeno da je država iznad svega

Država Bosna i Hercegovina iznad svega – ovim sloganom Stranka za BiH je ukazala na važnost postojanja države kao jedne cjeline, nedjeljive i jedinstvene. O tome su predstavnici ove stranke sinoć govorili na tribini u Lukavcu. Tribina je održana simbolično sedam dana prije Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

„Za nekoliko dana nam je Dan nezavisnosti BiH. Mi smatramo da ako državu ne stavimo na prvo mjesto, da ćemo doći u situaciju da je izgubimo, ne daj Bože. Zaista je država na udaru sa svih strana i to traje jako dugo. Rat se završio prije 30 godina, a ne možemo reći da ide na bolje, imamo jedan proces slabljenja države“, rekao je Semir Efendić, predsjednik Stranke za BiH.

Fokus Stranke za BiH, u ovoj izbornoj, ali i svakoj sljedećoj godini, bit će na stvaranju boljeg ambijenta za život svih građana ove države. Posebnu pažnju, Stranka za BiH daje Tuzlanskom kantonu, koji je, smatra Efendić, izostavljen iz mnogih važnih procesa. Stranka za BiH će se truditi da to promijeni.

„Tuzlanski kanton je uz Kanton Sarajevo najbrojniji. Uz ZE-DO i KS uplaćuje najviše poreza. Nisam siguran da se ijednom od ovih kantona to vraća na adekvatan način. Sredstva u velikom broju slučajeva koriste neki koji manje doprinose tom Budžetu. Prioritet u izgradnji cesta je usmjeren na neka druga mjesta, a svi stanovnici TK plaćaju određene takse, sipaju gorivo, ali tim novcem se upravlja sa nekog drugog mjesta“, dodao je Efendić.

Iz više razloga, Stranka za BiH je ovu tribinu održala u Lukavcu, a prvi je taj što svojim idejama, čelnici stranke žele raditi na razvijanju i ekonomije i privrede, kako u Lukavcu, tako i u cijelom kantonu.

„Ono pitanje koje se odnosi na sve građane, a tiče se viših nivoa vlasti, mi smo prisutni u javnosti konstantno i kroz kantonalne skupštine, Federalni parlament, državni Parlament i vrlo često nudimo različita rješenja koja bi bila od koristi za sve građane“, kazao je
Mirnes Gušić, predsjednik Kantonalnog vijeća Stranke za BiH

Iz Stranke za BiH su se na tribini u punoj dvorani lukavačkog Centra za kulturu, osvrnuli i na stanje sigurnosti u cijeloj državi, sa akcentom na Tuzlanski kanton zbog dešavanja proteklih mjeseci. Poručeno je da će Stranka za BiH i za taj segement višim nivoima vlasti ponuditi različita rješenja, a sve kako bi građani imali sigurnije i bolje okruženje za život, jer samo tako možemo zadržati ljude da žive u ovoj zemlji, poručeno je.

Vezane vijesti

TUZLA