22.8 C
Tuzla
29.09.2022.

Studenti Univerziteta u Tuzli mogu prenijeti četiri predmeta, odobren i socijalni rok

Naredne sedmice na Univerzitetu u Tuzli biti će realizovan treći septembarski ispitni termin ili tzv socijalni rok. Ova odluka donesena je na jučerašnoj sjednici Senata Univerziteta u Tuzli i prilika je za sve studente da svoje ispite polažu u još jednom roku.

“Studenti mogu polagati ispite iz najviše dva nastavna predemta u okviru ovog trećeg septembarskog termina.On će se realizirati od 26. do 30. septembra 2022. godine.” rekao je prof. dr. Jasmin Suljagić, prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Tuzli

Svi studenti u narednu akademsku godinu mogu prenijeti najviše 20 ECTS bodova ili četiri nastavna predmeta neovisno o tome koliko bodova nose.  Pored toga , danas je raspisan i Konkurs za treći upisni rok za sve zainteresovane studente.

„Potencijalni studenti se mogu prijaviti danas i u ponedjeljak , a prijemni ispit će se održati u utorak iduće sedmice dok će se konrčane rang liste objaviti u petak. To je onaj zakonski rok koji je potreban da se objave konačne rang liste“ dodao je Suljagić.

Ono što je bitno istaći jeste da je upisni rok na drugi i treći ciklus studija na Univerzitetu Tuzli još uvijek otvoren.

„On traje do 30. Septembra , tako da i oni kandidati koji nakon trećeg ispitnog roka ispune sve uslove mogu se upisati na drugi ciklus i samim tim maju još vremena da se prijave na drugi ili treći ciklus studija“ zaključio je prof. dr. Jasmin Suljagić, prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Tuzli

Nova akademska 2022/23 godina na svim fakultetima i akademiji Univerziteta u Tuzli počinje trećeg oktobra.

 

 

POSLJEDNJE DODANO