15 C
Tuzla
23.02.2024.

Sutra počinje kulturna manifestacija “Ljeto u Tuzli”

Predstavom  „Bosanska kraljica“ autorice Marine Petrović, koja će biti  izvedena sutra na ljetnoj sceni Narodnog pozorišta Tuzla, započet će tradicionalna manifestacija Grada Tuzle  „ Ljeto u Tuzli“. Za razliku od prošle, ove godine  manifestacija se vraća u stare tokove, te su planirane brojne aktivnosti za sve uzraste.

„Planirano je nekoliko pozorišnih predstava predstava za djecu koncerti horske klasične muzike tu su i nastupi KUD-ova, dakle sve što smo i prethodnih godina finasirali i radili sa organizacijama civilnog društva sa područje Tuzle“ kaže Asja Redžić, pomoćnica gradonačelnika za Službu za kulturu,sport,mlade i socijalnu zaštitu Grada Tuzle

Za manifestaciju „Ljeto u Tuzli“ iz Budžeta Grada Tuzle  izdvojeno je 35 hiljada KM. Za sada je planirano 30 manifestacija, koje će biti održane na devet lokacija u gradu Tuzla.

Asja Redžić, pomoćnica gradonačelnika za Službu za kulturu,sport,mlade i socijalnu zaštitu Grada Tuzle navodi da će se program  “Ljeta u Tuzli”  dopunjavati s obzirom da je otvoren Javni poziv za finansiranje kulturnih manifestacija  i otvoren je do utroška sredstava. I sve manifestacije iz oblasti kulture, koje bude grad Tuzla finansirao i ako budu prikladne za tu manifestaciju  mi ćemo ih uvrstiti u program “Ljeta u Tuzli” tako da će se taj program nadopunjavati „

U okviru manifestacije Ljeto u Tuzli  održat će se I Međunarodni pozorišni festival “Pozorište bez granica 2021” , te Umjetnička likovna kolonija “Vršani” “. Planirana je I prezentacija filma “Sevdalinka” , veče tambura, koncert Udruženja ansambla “Iskre Tuzla, Nesiba Delibegovića I brojne druge aktivnosti.

 

 

Vezane vijesti

TUZLA