25 C
Tuzla
04.07.2022.

Sve spremno za Međunarodni turnir “Rukomet na zrnu soli”

Sve je spremno za 5. Međunarodni turnir rukometnih veterana i veteranki koji se od 24. do 26. juna održava u Tuzli pod nazivom „Rukomet na zrnu soli“. Rukometni turnir u Tuzli ove godine će okupiti rekordan broj ekipa iz Njemačke, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Devetnaest ekipa iz šest država u muškoj, a devet ekipa u ženskoj konkurenciji učestvovat će na 5. međunarodnom turniru „Rukomet na zrnu soli“, u Tuzli od 24. do 26. juna. Turnir će biti otvoren u petak takmičenjem po grupama na pomoćnom stadionu “Tušanj”, a završnica turnira planirana je za subotu u posljepodnevnim satima.

„Sutra na programu imamo 41 utakmicu, nakon toga ide završni dio polufinalnih utakmica i finala. Organizacija je na visokom nivou i svi smo radosni što nakon dvije godine pauze zbog korona virusa ova priča nastavlja svoj tok“, izjavio je Elmir Grabčanović, član Veteranskog rukometnog kluba Sloboda.

Prvi gosti već su stigli u Tuzlu a osim takmičarskog dijela turnir veterana izvrsna je prilika i za druženje, obnavljanje starih prijateljstava, ali i stvaranje novih. Ove godine dolazak su potvrdili i neki od najpoznatijih rukometaša i rukometašica sa prostora bivše Jugoslavije.

„Već danas bi u Tuzli trebao biti Veselin Vujović, koji je zadužen za jedan dio svečanog otvaranja, zatim SVetlana Ceca Kitić. Dolazak je potvrdio i bivši selektor Dragan Marković, tako da će pored takmičarskog dijela, na turniru biti još dota poznatih imena koja će dati posebnu dimenziju našem turniru“, kazao je Damir Cipurković, član Veteranskog rukometnog kluba Sloboda.  

Turnir „Rukomet na zrnu soli“ dokaz je kako se i poslije završenih karijera može aktivno baviti sportom. Stav je to veteranki RK Jedinstvo koje su ponosno prihvatile da sa Slobodinim veteranima dijele ulogu domaćina na turniru.

„Danas možemo reži da nastavljamo tu tradiciju da baštinimo rukometni veteranski sport kako u BiH, tako i šire. Danas ćemo otvoriti vrata brojnim ekipama i velikom broju učeniska i samim tim ova manifestacija će dobiti na značaju“, izjavila je Dina Nožinović, članica VŽRK Jedinstvo.

Osim takmičarskog dijela, „Rukomet na zrnu soli“ prilika je i za promociju Tuzle i njenih turističkih potencijala, a svim ljubiteljima rukometa i sporta upućen je poziv da dođu na turnir koji će se igrati na terenima JU “Stadion Tušanj” u Tuzli.

POSLJEDNJE DODANO