4 C
Tuzla
17.04.2024.

Trodnevne projekcije filma “Te mračne noći” u BKC-u Tuzla

Nakon što je u februaru premijerno prikazan u Sarajevu, dugometražni francusko-bosanski film “Te mračne noći” François Lunela, francuskog režisera sa adresom u Sarajevu, imat će trodnevne projekcije i prateći program i u Bosanskom kulturnom centru Tuzlanskog kantona u Tuzli.

Film će u Velikoj sali BKC TK-a u Tuzli biti prikazan u tri termina 6., 7. i 8. aprila/travnja 2021. od 18 sati, a nakon tuzlanske premijere bit će organizovan i razgovor sa rediteljem i dijelom ekipe koja je učestvovala u nastanku filma.

O filmu:

„Te mračne noći“, rađen u koprodukciji Rose productions (Bosna i Hercegovina) & Promenades films (Francuska) je rijedak film, smješten u 1993. godinu i opkoljeno Sarajevo, koji govori o onome o čemu ne pričamo previše, o ženi u kontekstu rata. Daleko od gotovih slika i klišeja o junaštvu, ovaj film sa senzibilitetom i velikom preciznošću dočarava paradokse i zaobilaznice života, patnje i sumnje, ali i snagu prijateljstva i solidarnosti među ljudima.

Film „Te mračne noći“ je na Filmskom festivalu u Milanu imo četiri nominacije: za najbolju glavnu glumicu Maja Jurić, za najboljeg režisera, najbolji film i najbolju montažu.

Link za pregled trailera filma je: https://vimeo.com/479579201

TE MRAČNE NOĆI /THOSE DARK NIGHTS

Dugometražni film – 87’

Koprodukcija ROSE PRODUCTIONS (Bosna i Hercegovina) & PROMENADES FILMS (Francuska)

Autori: François Lunel & Neven Samardžić

Uloge: Maja Jurić, Arman Lunel, Muhamed Hadžović, Nina Đogo, Maja Zećo, Emina Muftić, Boris Ler.

Vezane vijesti

TUZLA