10 C
Tuzla
04.10.2022.

Turski sindikat i SSSBiH – Pažnja posvećena položaju radnika u svjetlu inflacije i poskupljenja

Predsjednik turske Konfederacije sindikata Memur-sen, koja u članstvu ima skoro milion radnika i radnica, Ali Yalcin u zvaničnoj je posjeti Savezu samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSSBiH) i našoj domovini. Danas je, u Domu sindikata u Sarajevu, upriličen sastanak sa rukovodstvom SSSBiH, predvođen predsjednikom Selvedinom Šatorovićem.

– Razgovarano je o modalitetima za nastavak višegodišnje uspješne saradnje, te daljnjem jačanju odnosa između naša dva sindikata, ali i BiH i Republike Turske. Predsjednik Šatorović goste je informirao o aktivnostima koje SSSBiH vodi po pitanju minimalne plate i usvajanja odgovarajućeg zakona kojim će se to pitanje konačno riješiti, zaštititi radnike koji imaju najniža primanja i zaustaviti egzodus radne snage iz naše zemlje – navodi se.

Kako je saopćila Služba za informisanje SSSBiH, bilo je govora i o predstojećem kongresu Saveza samostalnih sindikata BiH koji će biti održan krajem ove godine u Sarajevu.

– Posebna pažnja je posvećena pitanjima ekonomsko-socijalnog položaja radnika u svjetlu inflacije i poskupljenja kojima svjedočimo posljednjih sedmica – saopćeno je.

POSLJEDNJE DODANO