7 C
Tuzla
02.03.2024.

Tuzla calling: Nova epizoda „Tuzla u sjećanju“ sa profesorom Enverom Mandžić, dostupna već danas!

„Tuzla calling“ je novi video serijal iz 60 podacast epizoda. Svake sedmice, od 30. aprila, podcast „Tuzla calling“ predstavlja vam po dvije nove priče iz naše prošlosti. Ove srijede u 15 sati na YouTube kanalu RTV Slon bit će dostupna nova epizoda u kojoj o Tuzli razgovaramo sa akademikom Enevrom Mandžić.

Podsjećamo, podcast „Tuzla calling“ možete pratiti preko YouTube kanala RTV Slon, bilo kada i bilo gdje, sa bilo kojeg uređaja. Ukoliko odaberete da se pretplatite na naš kanal (sasvim besplatno), na vaše uređaje stići će obavijest o dostupnosti novog izdanja i nove priče o Tuzli. Ukoliko vam se sviđa naš rad, pišite nam, komentarišete, ostavite lajk, dijelite sadržaj, buditi naši partneri u kreiranju priči i čuvanju sjećanja o Tuzli nekad za Tuzlu sad i za Tuzlu generacije koja dolaze.

  Iz uvoda u novu priču ističemo:

 Čvrsto vjerujem da nigdje na planeti rodni kraj ne obilježava induvidulane živote kao kada je riječ o Tuzli. Ta, nit života utkana u pet slova, postaje obilježlje, posebnosti, drugačijeg, samo svog. Nigdje na svijetu ne postoji takva veza sa gradom kao što je veza Tuzle i Tuzlaka. Nigdje tolikog ponosa, tolike ljubavi, tolikog tersluka, jer Tuzla je solju određena.

I kroz ove naše dosadašnje šetnje kroz Tuzlu, razgovarajući sa našim dragim Tuzlankama i Tuzlacima, potvrdili ste mi da ne postoji gad u kojem su ljudi toliko zaljubljeni u rodnu grudu, kao što je to u Tuzli. I u ovoj, sedmoj epizodi podcasta Tuzla Calling, o Tuzli i Tuzlacima razgovaramo sa pravim zaljubljenikom u ovaj Grad, dobrim duhom našeg vremena, sa čovjekom blistavog uma koji istražuje, opisuje, bilježi Tuzlu za sve vremena. Akademik Enver Mandžić!

Dok čekate sedmu epizodu, putem naše playliste ali i ovog izdvojenog videa možete pogledati posljednju epizodu, koja nam donosi drugi dio priče o Kreki.

Epizode pronađite na našem YouTube kanalu i na našim društvenim mrežama.

Vezane vijesti

TUZLA