10 C
Tuzla
26.02.2024.

„Tuzla calling“: Osma epizoda otkriva podatak skriven godinama i koji 99,5 posto Tuzlaka ne zna!

Nakon sjajnih reakcija na sedmu epizodu podcasta „Tuzla calling“ osma epizoda ovog petka u 15 sati donosi nastavak razgovora sa akademikom Enverom Mandžić.

Ekipa RTV Slon i podcasta, samo za vas, zavirila je u novo djelo profesora Mandžić, pod naslovom „Hronika Tuzle“ koje je svoje prvo izdanje u ograničenom tiražu doživjelo prije mjesec dana. Riječ je o  zbiru četrdesetogodišnjeg istraživanja autora o zanimljivostima i faktima koji su obilježili Tuzlu. Od fotografija, do historijskih i geografskih karti, naučno potvrđenih činjenica i saznanja, preko tekstova „Hronika Tuzle“ vodi nas od neolitskog doba pa sve do 2000. godine.

Iz opisa osme epizode izdvajamo:

„Knjiga „Historija Tuzle“ bavi se gradom, događajima, ljudima. Nastala je na osnovu četrdestogodišnjeg istraživanja, prikupljanja naučne i historijske građa, opremljena je bogatom leksikografijom, ilustrovana vrhunskim i autentičnim mapama, kartama, fotografijama. U ovoj epizodi donosimo odgovor na neke zagonetke. Okrivamo, kako  sam autor kaže, jedan izuzetan podatak za koji vjeruje da 99,5 posto Tuzlaka i Tuzlanki nikada nije čuo!“

Za sve oni koji su propustili pogledati sedmu epizodu i „Tuzlu u sjećanju“ sa profesorom Mandžić, ponovo objavljujemo i podsjetnik.

Sve epizode podacsta „Tuzla calling“ dostupne su na YouTube kanalu RTV Slon kao i na društvenim mrežama.

Vezane vijesti

TUZLA