Tuzla calling: Večeras u programu TV Slon gledajte specijalno izdanje podcasta posvećeno ZAVNOBIH-u

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

U okviru podcasta „Tuzla calling“ a povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, večeras u okviru programa TV Slon a sutra na našem YouTube kanalu objavljujemo specijalno izdanje. U ovoj epizodi govorimo o Prvom zasjedanju ZAVNOBIH-a, obnovi državnosti Bosne i Hercegovine, univerzalnim porukama koje već 78 godina nadahnjuju ideal antifašizma. Govorimo i o tome koliko nam je značajan ovaj datum, kako ga obilježavamo ali pokušavamo saznati i to zašto je, i kada je riječ o Danu državnosti i ZAVNOBIH-u, Tuzla drugačija u odnosu na druge gradove i sredine. 

U premijernom izdanju koje možete gledati večeras od 21 sat u programu TV Slon, tokom razgovora sa našim sagovornikom Zlatkom Dukićem saznajte i zašto nam je važan Pašaga Mandžić i kakav je uloga ovog antifašiste bila u razvoju Tuzle. Sve ovo je samo dio tema o kojima razgovaramo u epizodi pod nazivom: „ZAVNOBIH, Pašaga Mandžić i Dan državnosti – Domovino sretan ti tvoj dan!

Ne zaboravite već sutra na našem YouTube kanalu možete pogledati i ovu specijalnu epizodu ali i redovnu 36. epizodu podcasta o Tuzli već od 15 sati.

I dok čekamo novo izdanje prošla epizoda odličan je uvod za praznični dan, pa evo prilike da je, ukoliko to već niste učinili do sada, i pogledate.

U ime ekipe podcasta kao i u ime cijelog kolektiva RTV SLON, sretan vam 25. novembar- Dan državnosti Bosne i Hercegovine!