23 C
Tuzla
24.07.2024.

Tuzla calling: Veliki ljudi iz “malog grada” (priča o poznatim Tuzlankama i Tuzlacima)

I ovoga petka od 15 sati na YouTube kanalu RTV Slon možete gledati najnoviju epizodu video podcasta o Tuzli. A nova epizoda donosi nam isječak iz sjećanja na odrastanje uz velikog bosnaskohercegovačkog pisca – uz odrastanje sa Dervišom Sušićem. 

Iz opisa epizode izdvajamo:

Četrdeset sedma i četrdeset osma redovna epizoda podcasta o Tuzli, odnosno pedeset prva i druga epizoda ukupnog serijala, donosi nam još jednu nevjerovatnu priču o našim Tuzlankama i Tuzlacima. Naši fascinatni, lucidini i osebujni sagovornici svjedoče o ljepoti ovoga grada i njegovog duha, o isprepletenosti određenja i izbora. U 47. redovnoj epizodi otvaramo razgovor o Tuzli sa našim Mustafom Sušićem. Pitamo ga kako je nositi porijeklo uvaženih Azapagića, jedne od najstarijih tuzlanskih porodica i plemenitih Sušića. Pitamo ga kako je bilo odrastati uz velikog bosanskohercegovačkog pisca Derviša Sušića (amidža našeg sagovornika) čije ime danas nosi tuzlanska biblioteka. Sjećamo se kako je prof.dr. Husein Sušić (otac našeg sagovornika) sa prof. dr. Ibrom Pašićem uspostavio Medicinski fakultet u Tuzli.

Ukoliko ste propustili izdanje iz prošle sedmice, epizodu u kojoj smo kroz razgovor sa našom Kadom Delić Selimović govorili o Atletskom klubu “Sloboda- Tehnograd”, možete pogledati u produžetku teksta.

Podsjećamo sve ranije priče, svjedočenja o našem gradu, uspomene naših Tuzlanki i Tuzlaka i dalje su dostupne na YouTube kanalu RTV Slon, kao i na Soundcloud nalogu naše medijske kuće. Ukoliko želite podržati naš rad, najbolje je da se pretplatite na YouTube kanal RTV Slon i da sasvim besplatno pratite ponuđene video sadržaje.

Vezane vijesti

TUZLA